Berita Terkini

Man United meneroka potensi pembelian Mateo Kovacic

717bc2d5 530c 4a30 9495 20a71eaf0de1

Manchester United terus berkembang di bawah Erik ten Hag, dengan skuad ini bermain bola sepak yang hebat sekarang. la kebanyakannya bergantung kepada pengurus.

Dengan musim panas yang semakin hampir, lebih banyak wang perlu dibelanjakan untuk memastikan bilik persalinan terus bertambah baik menjelang jendela 2023/24.

Beberapa nama telah pun dikaitkan dengan pertukaran Old Trafford. Tidak dinafikan ramai lagi akan menyusul. Kisah hari ini datang dari 90 min , yang mengaitkan Mateo Kovacic dari Chelsea dengan kemungkinan perpindahan ke United..

Menurut laporan mereka, United adalah antara pihak yang ‘meneroka potensi pembelian’ pemain tengah Liga Perdana berusia 28 tahun itu. Manchester City dan Liverpool juga berminat dengan bekas pemain Real Madrid itu.

Kovacic memasuki tahun terakhir kontraknya pada musim panas ini, walaupun perbincangan lanjutan masih belum berjalan melepasi peringkat awal, menyebabkan masa depannya di Stamford Bridge dalam keraguan.

Seperti yang berlaku, Kovacic dan wakilnya sedang mempertimbangkan pilihan mereka.

Skuad Chelsea berada dalam keadaan mendalam sekarang ini, bermakna beberapa pemain perlu pergi untuk membawa lebih keseimbangan kepada skuad mereka. United, antara lain, boleh mengambil kesempatan daripada situasi itu.

Kovacic sememangnya seseorang yang menawarkan sedikit mobiliti di bahagian tengah, sambil membawa lebih banyak pengalaman dan mentaliti kemenangan.

Tidak syak lagi Kovacic akan menjadi pemain yang bijak, terutamanya jika United boleh membuat perjanjian dengan harga murah.

Walau bagaimanapun, berunding dengan pasukan Liga Perdana Ingeris tidak semudah itu, kerana Chelsea akan mahukan premium tambahan di samping permintaan perpindahan mereka kerana mereka akan menjual kepada empat teratas dan saingan kejuaraan.

Namun, masih lagi fikir ia patut sekurang-kurangnya membuat siasatan, untuk mengukur sejauh mana keseriusan Chelsea dalam menjual Kovacic

Sumber : Man Utd News / Old Trafford Faithful

Lain-Lain Artikel