Berita Terkini

Man United boleh ambil kesempatan klausa pelepasan 12juta Dybala

7ee239d6 Afb6 4f37 Ae30 26ee2c363dc3

Penyerang AS Roma Paulo Dybala telah menjadi pendedahan sejak menyertai musim panas lalu.

Pemain Argentina itu adalah penjaring gol paling dipercayai Jose Mourinho, mengumpul 10 gol dan 6 bantuan dalam 21 perlawanan di Serie A.

Walaupun merupakan salah satu aset terpenting m Roma, pemain berusia 29 tahun itu dikatakan mempunyai klausa pelepasan yang tidak masuk akal sebanyak €12 juta dalam kontraknya.

Menurut calciomercato , kelab terdesak untuk memulakan perbincangan dengan ejennya Antun dan memperbaharui perjanjian sedia ada.

Laporan itu menyatakan: “Roma, seperti yang disebutkan, ingin membatalkan klausa 12 juta yang menjengkelkan itu yang hanya terpakai kepada negara asing..

Kontrak Dybala sepatutnya meningkat daripada 4.5 juta kepada 6 juta, termasuk bonus, tetapi perasaannya adalah bahawa angka itu boleh menjadi lebih tinggi selagi klausa itu dihapuskan.”

Lanjutan pemain Argentina itu bergantung kepada sama da Roma akan mendarat bola sepak Liga Juara Juara musim depan.

Manchester United boleh menganggap Dybala sebagai pilihan di hadapan.

Erik ten Hag dikatakan sedang mencari penyerang pada jendela perpindahan seterusya, dengan Victor Osimhen dan Harry Kane disebut-sebut sebagai sasaran utama.

Dybala boleh menjadi di bahagian kiri, terutamanya apabila mengambil kira klausa pelepasannya.

Dia pintar dari segi taktikal dan boleh beroperasi di mana-mana di empat posisi hadapan.

Dalam kemuncak kariernya, Dybala akan menawarkan kualiti bertaraf dunia dalam serangan dan mengubah hasil gol United dengan ketara.

Sumber : People Person / Man Utd News

Lain-Lain Artikel