Berita Terkini

Man United beri potongan harga merchandise melibatkan Ronaldo..

B6E64329-B678-4A8D-B9D7-9AE37973FF28

Manchester United telah mengurangkan harga barangan Cristiano Ronaldo di kedai rasmi mereka selepas penamatan kontrak bintang Portugal itu bersama kelab

Kontrak Ronaldo bersama Red Devils telah ditamatkan pada 22 November selepas temu bual yang kontroversi dengan personaliti TV kontroversi Piers Morgan.

Kelab itu kini telah memutuskan untuk membersihkan barangan yang dikaitkan dengan pemain itu pada harga yang lebih rendah.

Cincin kunci dan magnet Ronaldo, yang sebelum ini berharga £5, kini boleh didapati pada harga £2 di kedai dalam talian mereka. Sementara itu, lencana Ronaldo boleh didapati pada harga £1.

Cristiano Ronaldo kembali dengan romantis ke Old Trafford pada musim panas 2021. Dua gol menentang Newcastle United dalam penampilan pertamanya yang kedua membuatkan peminat mengimpikan untuk kembali ke zaman kegemilangan.

Ronaldo menjadi penyelamat United musim lalu, menjaringkan 24 gol dalam 38 perlawanan.

Bagaimanapun, dia gagal mendapatkan tempat permulaan di bawah pengurus Erik ten Hag musim ini. Peranan yang berkurangan yang menyaksikannya terhad kepada bangku simpanan dalam perlawanan penting tidak cukup bagus untuk pemenang Ballon d’Or lima kali.

Selepas banyak paparan umum tentang kekecewaannya, hubungan Ronaldo dengan Manchester United menjadi tidak dapat dipertahankan selepas pemain Portugis itu muncul untuk wawancara dengan Piers Morgan.

Ronaldo mengkritik pemilik kelab serta Ten Hag yang akhirnya mengakibatkan penamatan kontrak bersama Manchester United.

Ronaldo baru-baru ini menyertai kelab Arab Saudi Al Nassr, menandatangani perjanjian yang akan menyaksikan dia memperoleh pendapatan sekitar 200 juta setahun. Angka ini menjadikan pemain berusia 37 tahun itu sebagai pemain dengan bayaran tertinggi dalam sejarah bola sepak.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar