Berita Terkini

Man United berada didepan Arsenal untuk khidmat Joao Felix?

BD61D0BC-C343-45C0-9146-67E250C1186C

Manchester United dikatakan mendahului Arsenal dalam perlumbaan untuk menandatangani bintang Atletico Madrid, Joao Felix pada Januari tahun depan..

The Red Devils sedang mengintai penyerang baharu semasa jendela perpindahan akan datang dan pengurus Erik ten Hag telah mengesahkan perkara yang sama dalam beberapa temu bual

Kelab itu baru-baru ini terlepas peluang mendapatkan Cody Gakpo ke Liverpool, dan Marca melaporkan bahawa mereka kini berada di kedudukan terdepan untuk mendapatkan Felix di hadapan The Gunners.

Outlet Sepanyol mendakwa bahawa Red Devils adalah ‘calon utama’ untuk pemain Portugis dan ‘ditempatkan terbaik’ untuk mendapatkan khidmatnya pada pergantian tahun.

Wakil Felix, Jorge Mendes sudah pun berbincang dengan United mengenai kemungkinan perpindahan musim sejuk. Felix menjaringkan gol untuk Atletico dalam kemenangan 2-0 mereka ke atas Elche malam tadi dan selepas perlawanan itu, pengurus Diego Simeone enggan menolak pemergiannya bulan depan.

Agak jelas bahawa pemain itu telah berselish dengan pengurus Argentina itu dan perpindahan dari Atletico adalah kemungkinan yang realistik semasa jendela perpindahan musim sejuk.

Atletico sedang mencari £88 juta untuk menurunkan harga Felix dengan perpindahan tetap pada Januari, tetapi terdapat cadangan bahawa mereka juga bolen mempertimbangkan perjanjian pinjaman.

Pasukan Sepanyol it bersedia menerima sekitar £8 juta untuk pinjaman selama enam bulan, dengan syarat gaji semasanya sekitar £248,000 seminggu dibayar sepenuhnya semasa tempoh tersebut.

Kos keseluruhan untuk perjanjian pinjaman itu mungkin £14 juta dan United sepatutnya membayar jumlah itu dengan mudah, setelah menjimatkan £16 juta gaji selepas Cristiano Ronaldo dibebaskan bulan lalu.

United sepatutnya mengatasi Arsenal dengan hubungan kerja yang baik dengan Mendes. Perjanjian pinjaman adalah sempurna untuk mereka menilai sama ada Felix boleh berjaya dalam Liga Perdana.

Felix tidak berada pada tahap terbaiknya musim ini dan ia sebahagiannya disebabkan oleh kekurangan masa permainan biasa. Dia masih mencatatkan lapan sumbangan gol dalam masa 884 minit untuk Atletico.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar