Berita Terkini

Man United antara kelab memantau situasi Ruben Neves

Wolverhampton Wanderers V Liverpool Fc Premier League

Wolverhampton Wanderers berdepan kemungkinan kehilangan pemain tengah mereka, Ruben Neves, musim panas ini.

Pemain berusia 26 tahun itu memasuki tahun terakhir kontraknya, dan terdapat  sedikit berita mengenai pelanjutan, mencetuskan khabar angin tentang kemungkinan keluar dari Midlands.

Menurut Mirror , beberapa kelab terkemuka termasuk Barcelona, Real Madrid, Manchester United, dan Liverpool telah memerhatikan situasi kontrak Neves dan terkenal dengan gaya permainannya.

Wolves perlu membuat keputusan mengenai masa depannya lebih awal daripada kemudian, dan tanpa persetujuan dilihat, nampakya semakin besar kemungkinan Neves akan meninggalkan Molineux pada musim panas.

Pemain antarabangsa Portugal itu telah menjadi tokoh penting bagi kelab itu sejak ketibaannya dari Porto pada 2017, ketika Wolves masih merana di peringkat kedua bola sepak Inggeris.

Dia telah membuat hampir 250 penampilan untuk kelab itu sejak itu, menjaringkan 29 gol dan memainkan peranan penting dalam kebangkitan Wolves untuk menjadi pasukan Liga Perdana yang mantap sejak setengah dekad yang lalu.

Julat hantaran Neves dan keupayaan untuk mengawal tempo permainan adalah tiada tandingan, dan pemergiannya akan meninggalkan kekosongan yang ketara dalam pasukan.

Dihubungkan dengan beberapa pasukan teratas sepanjang beberapa tingkap musim panas yang lalu, perpindahan tidak pernah menjadi kenyataan untuk Neves, tetapi nampakya dia akhirnya mungkin mendapat perpindahan yang dingini

Wolves telah bergelut musim ini, dan mendapati diri mereka dalam pertarungan penyingkiran dengan baki sepuluh perlawanan untuk bermain di PL

Pengurus Julien Lopetegui telah menekankan tentang keperluan pasukannya untuk menyesuaikan semangat berani untuk mengharungi tempoh sukar ini dan keluar tanpa sebarang kecederaan

Jika Wolves mahu bertahan dari kejatuhan itu, Neves perlu berada pada tahap terbaiknya semasa perlawanan penting ini dalam beberapa bulan akan datang.

Jika dia berjaya membantu mereka kekal berjaga, dia akan berlepas pada musim panas setelah menyatukan legasinya sebagai legenda Wolves zaman moden.

 

sumber : Man Utd News / People Person

 

Lain-Lain Artikel