Berita Terkini

Maguire rebut peluang yang ada , tidak mahu jadi pemain simpanan

748991ea 1c9a 4e78 9b69 007708a4a6a5

Harry Maguire mengakui dia tidak mahu menjadi pemain simpanan di Manchester United.

United melepasi halangan apabila anak buah Erik ten Hag capai kemenangan 3-1 Piala FA menentang Reading.

Maguire bermula untuk kali ketiga sahaja pada 2023, dan yang pertama sejak kemenangan Piala Carabao menentang League One Charlton, dan mengakui ia adalah pengalaman baharu bagi seseorang yang merupakan salah satu nama pertama dalam skuad Piala Dunia Gareth Southgate.

“Saya berumur 29 tahun dan tidak pernah berada di posisi ini dalam karier saya sebelum ini,”kata kapten United itu dengan terus terang.

“Saya tidak mahu membiasakannya tetapi ia adalah sebahagian daripada bola sepak.  Saya menolak, saya berlatih dengan baik dan apabila peluang datang saya perlu mengambilnya.”

“Ia adalah dua setengah minggu sejak permulaan terakhir saya tetapi saya fikir saya telah menjaga diri saya sendiri. Saya telah bekerja keras dalam latihan.  Pemain yang telah bermain telah bermain dengan baik.  Saya perlu bersedia apabila peluang saya tiba.”

“Kami semua akan diperlukan untuk separuh kedua musim ini.’

Ketika pemain tengah utama England bergelut di Old Trafford, ten Hag gembira dengan tiga pemain Brazilnya Casemiro, Antony dan Fred di Manchester.

“Kami mempunyai Brazil menjaringkan semua gol kami, eh,’ katanya.  ‘Saya tidak terkejut dengan Casemiro.  Jika anda melihat pencapaiannya untuk Real Madrid, mereka berada pada tahap yang tinggi, dia memenangi gelaran Liga Juara-Juara dan bagi setiap pengurus dia adalah permulaan pertama.’

Sumber : Man Utd News, Daily Mail

Lain-Lain Artikel