Berita Terkini

Luke Shaw berterima kasih kepada Raphael Varane..

E6fc2fce Ceb1 43c3 Aab5 6946eba5555d

Luke Shaw mengucapkan terima kasih kepada Raphael Varane atas semua nasihatnya dalam membantunya menyesuaikan diri dengan peranan baharunya sebagai bek tengah untuk Manchester United.

United mengekalkan rekod bersih ketiga berturut-turut dalam kemenangan ke atas Wolves pada hari Sabtu, dengan Shaw mengekalkan peranan pembantunya untuk perlawanan itu, juga pernah bermain di sana menentang Nottingham Forest.

Walaupun kedua-dua Harry Maguire dan Victor Lindelof cukup cergas untuk dinamakan di bangku simpanan, Erik ten Hag memilih untuk memainkan bek sayap Inggeris dalam peranan utama.

Shaw kagum sekali lagi dengan persembahannya, dan selepas perlawanan dia mengucapkan terima kasih kepada rakan pertahanan Varane atas bantuannya dalam menyesuaikan diri dengan perubahan kedudukan.

“Saya sangat menikmatinya,” katanya kepada BT Sport. “Saya berkata kepada pengurus ‘Saya akan bermain di mana sahaja anda mahu saya’, dan ia sentiasa membantu dengan seseorang seperti Varane di sebelah anda.”

“Dia banyak bercakap dengan saya, bukan sahaja dalam permainan, tetapi sebelum ini, dan saya sangat menikmatinya. Tetapi perkara paling penting bagi saya hari ini jelas sekali menang dan mengekalkan rekod bersih.”

Bercakap selepas perlawanan, Ten Hag menjelaskan mengapa dia tetap dengan Shaw dalam peranan baharunya mendahului pilihan pusat yang lebih diiktiraf.

Dia berkata: “(Menjadi kaki kiri) itu adalah salah satu sebab. Anda mendapat sudut yang lebih baik dalam penguasaan bola, tetapi dalam permainan ini ia juga penting, mereka mempunyai kepantasan di sayap kanan dan dengan Luke Shaw, dia boleh mempertahankannya, dia boleh menutupnya.”

Sumber : Manchester Evening News

Lain-Lain Artikel