Berita Terkini

Luke Shaw beraksi mengagumkan

72FDF910-EB8F-4FC1-AD12-643CFB1AB828

Pemain pertahanan Manchester United, Luke Shaw mempamerkan aksi mengagumkan semasa United  berjuang dalam perlawanan seri tanpa jaringan dalam menentang Southampton.

The Red Devils bermula sebagai pasukan pilihan untuk mengutip tiga mata, tetapi corak permainan berubah selepas Casemiro dibuang padang pada minit ke- 34.

United masih berjava mencipta peluang ke gawang. Bruno Fernandes terkena tiang gawang manakala Red Devils dinafikan dua kemungkinan penalti dalam kedua-dua separuh masa.

Walaupun kebuntuan, terdapat beberapa perkara positif untuk diteruskan. David de Gea kembali ke prestasi terbaiknya di gawang selepas beberapa perlawanan yang sukar.

Dia melakukan dua penyelamatan penting untuk mengelak daripada dibolosi..

Sementara itu, barisan pertahanan turut menyokong persembahan itu. Shaw sangat mengagumkan dari bek kiri.

Bintang England itu mempunyai 81 sentuhan bola menentang Saints. Dia memenangi empat tackle, tujuh pertarungan sambil memberikan empat hantaran utama untuk rakan sepasukannya di sepertiga akhir.

Shaw juga menyempurnakan 100% bola panjang dan menggeleceknya dengan tiga hantaran silang yang berjaya.

Pemain berusia 27 tahun itu mengalami perlawanan yang sukar di Anfield hujung minggu lalu. Dia kerap ditindih oleh Mohamed Salah manakala kedudukan dan membuat keputusannya adalah sederhana.

Dia menebus dirinya dalam kemenangan pertengahan minggu ke atas Real Betis dalam Liga Europa dan mempamerkan satu lagi persembahan terbaik menentang Saints.

Dia hampir sempurna sepanjang 90 minit.

United akan kembali beraksi menentang Betis pada pertengahan minggu. Mereka akan bertandang ke Seville untuk perlawanan kedua pusingan 16 Liga Europa dengan kelebihan 4-1.

Erik ten Hag mempunyai pilihan untuk merehatkan beberapa pemain tetapnya termasuk Shaw pada pertengahan minggu.

Bagaimanapun, kita tidak akan terkejut jika pengurus Belanda itu memilih semula barisan terkuatnya

 

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar