Berita Terkini

Lisandro Martinez pamerkan persembahan padu berdepan Southampton

Ecb283b0 Aff4 4b4d 9992 96f08eb41f33

Manchester United hanya mampu meraih satu mata di Old Trafford apabila tidak berjaya mengalahkan Southampton yang berada ditangga tercorot liga..

United kembali pada kempen liga untuk berikan respon selepas di aibkan pada minggu lepas di Anfield. Menentang Southampton di Old Trafford , adalah satu kelebihan besar buat anak buah Ten Hag

Bermula sangat baik apabila peluang demi peluang hadir dimasa pertama. Tetapi dengan tidak ketajaman pemain hadapan untuk mencipta jaringan, United kemudian di tambah malapetaka Casemiro dibuang padang.

Terjahan kerasnya membahayakan pemain daripada kecederaan serius itu yang membuatkan pengadil memberikan kad merah selepas melihat semula sistem VAR. Casemiro dibuang padang pada masa pertama minit 34. Dan United berjuang bermain dengan kekurangan pemain baki minit permainan seterusnya

Namun, dalam perlawanan yang gagal menemui jaringan tersebut, ada pemain United yang menghasilkan satu corak permainan yang padu dibelakang. Lisandro Martinez memberikan segalanya buat pasukan daripada di bolosi

Keberadaannya di belakang bergandingan bersama Varane memberikan satu dinamik dan kestabilan pertahanan. Mempunyai gandingan yang saling memerlukan antara satu sama lain

Walaupun bermain dengan keadaan tertekan dengan 10 pemain, Martinez  manage game ni sangat perfect dan kawalan ketenangan yang ditahap tinggi. Hanya diawal permainan saja dia mendapat kad kuning namun ianya tidak menggangu sedikit pun cara bermain yang selalu dipamerkan dan dia masih  dengan mode beast

Ketenangan nya satu kelebihan buat kestabilan dibelakang. Bila dia di tekan sangatlah composure mengawal situasi. Selain itu gelecekannya sangat baik bagi seorang pertahanan. Dia memenangi pertarungan udara dan darat. Ini tidak sedikit pun memperlihatkan kekurangan fizikal rendahnya

Apabila pemain lawan untuk menekan, dia tidak segera panik atau gelabah untuk melakukan clearance mengkhinzir buta. memenangi pertarungan darat dan udara, melakukan pengaliran bola dengan ketepatan yang tinggi. Sebanyak 88 pertarusan.

Martinez juga membuat 9 kali recoveries dan memenangi dua Tackle dan 2 pelepasan. Pembacaan permainan yang tenang namun masih lagi dengan corak permainan yang agresif..

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

245

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir 

Coventry City 3
(Simms 71 OHare 79 Wright 90+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23 Maguire 45+1 Fernandes 59)

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU! 

#BMU06

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir

Coventry City 3
(Simms 71' O'Hare 79' Wright 90'+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23' Maguire 45'+1 Fernandes 59')

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU!

#BMU06
... See MoreSee Less

2 hours ago

256 CommentsComment on Facebook

Syukur Alhamdulillah kita menang. Kita buat lagi. Silap sikit percaturan. Apa-apa bola itu bulat. Tiada yang mustahil.

dh menang penalti, xde sorang pun pergi kerumun kt Hojlund/Onana. Prgi kt fans pun jalan sedih mcm kalah. Mmg ada majlis kematian ke tadi ? 😑

Harap adalah player yang sengaja atau Tak sengaja taji kaki raspod time training .. dia dengan ten hag dua2 boleh out buat team sendiri ..

Load More

Coventry City 3 - 3 Manchester United
(Sepakan penalti 2 - 4)

RASMUS HØJLUND menyempurnakan sepakan penalti baik untuk membawa United ke perlawanan akhir!!!
... See MoreSee Less

2 hours ago

409 CommentsComment on Facebook

ETH mmg saje main kan perasaan dak2 lipop

Tahniah Coventry... Anda sememangnya layak menang👍

Lwn Coventry City pun nazak.. final lwn MC.. 🤣

Load More