Berita Terkini

Lisandro Martinez dan Argentina ke perlawanan Akhir Piala Dunia..

0c10ebf2 8ce6 40cc Acc7 Fa15620a5905

Kini telah disahkan bahawa Manchester United akan mempunyai pemain di final Piala Dunia – Kali kedua berturut-turut ia berlaku selepas Paul Pogba terlibat empat tahun lalu di Rusia.

Kali ini, pemain musim panas yang dibawa masuk, Lisandro Martinez adalah pemain yang menyasarkan kejayaan dunia selepas pasukannya dari Argentina menewaskan Croatia dengan selesa untuk mengesahkan tempat mereka ke final.

Martinez diturunkan ke bangku simpanan walaupun prestasi memberangsangkan pada pusingan sebelumnya menentang Belanda. Tetapi pemain berusia 24 tahun itu bermain pada masa kedua bermakna dia kini telah beraksi dalam lima daripada enam perlawanan piala dunia untuk Argentina

Martinez dan Argentina kini menghadap So 90 minit lagi untuk membalas kekalahan menyayat hati mereka pada final 2014 kepada Jerman tetapi bintang United itu  mungkin berdepan salah seorang rakan sepasukan kelabnya pada perlawanan akhir Sabtu ini.

Argentina akan berdepan sama ada Perancis atau Maghribi dan ini bermakna gandingan pertahanan tengah pilihan pertama United akan berbaris menentang satu sama lain dalam perlawanan terbesar yang ada.

Raphael Varane terlepas perlawanan pertama Perancis kerana kecederaan yang dialaminya di Stamford Bridge awal tahun ini tetapi pemain berusia 29 tahun itu telah memulakan setiap perlawanan sejak itu.

Varane dan Martinez telah menjalin ikatan yang seolah-olah tidak boleh dipecahkan di tengah tengah pertahanan United sejak pertama kali digandingkan bersama dan Erik ten Hag akan menyaksikan perlawanan akhir dengan penuh perhatian jika Perancis menewaskan Maghribi

 

 

 

sumber : Stretty News

Lain-Lain Artikel