Berita Terkini

Lembaran baru untuk trio Martial, Rashford dan Sancho

Lembaran Baru Untuk Trio Martial, Rashford Dan Sancho

Ten Hag sekarang memiliki trio yang Solskjaer inginkan

Potensi pemergian Cristiano Ronaldo dari Manchester United akan memaksa kelab itu untuk berfikir semula.

Dengan tiada sebarang sasaran untuk posisi penyerang sebagai pengganti, Erik ten Hag harus bekerja dengan pemain sedia ada yang dia miliki sekarang.

Trio Anthony Martial, Marcus Rashford dan Jadon Sancho mungkin mendapat peluang untuk berkembang maju dan memimpin United mara pada musim ini.

Walaupun trio ini tidak pernah digandingkan bersama, adakah pada musim perkara itu bakal berlaku ?
Mari kita imbas kembali pada tahun 2020. Anthony Martial mengetuai barisan penyerang Manchester United, dengan menjaringkan 23 gol, manakala Marcus Rashford telah menjaringkan 22 gol.

Pemain yang menjadi impian pada ketika itu yang hilang adalah Jadon Sancho, dan sepanjang musim panas 2020, United cuba menandatanganinya dari Borussia Dortmund.

United tidak dapat mendapatkannya pada musim panas itu, hanya menandatangani Sancho pada tahun 2021. Pada masa ini, banyak yang telah berubah.

Edinson Cavani telah hadir menandatangani kontrak bersama pasukan United dan menjadikan dirinya mentor yang berguna dalam serangan United, sementara Martial sedang berhadapan dengan kecederaan lutut yang sekaligus telah menghalangnya bermain dalam aksi final Liga Europa.

Sementara itu, Marcus Rashford juga berhadapan dengan pembedahan mengenai kecederaan bahunya , dan kedatangan Cristiano Ronaldo semakin merumitkan persaingan untuk tempat di posisi serangan United.

Ole Gunnar Solskjaer tidak pernah memilih dan tidak mendapat peluang menggunakan trio di bahagian depan Martial, Rashford, dan Sancho, dalam beberapa minggu antara Ogos 2021 sebelum pemecatannya pada bulan November.

Kehadiran pengurus sementara Ralf Rangnick juga tidak membantu trio tersebut setelah Martial dihantar secara pinjaman kepada Sevilla.

Sekarang dengan Edinson Cavani pergi, Cristiano Ronaldo juga telah menyatakan hasrat untuk berhijrah, dan Mason Greenwood masih dalam proses perbicaraannya, pilihan yang United ada pada ketika ini adalah semakin kecil.

Trio di bahagian depan yang tinggal adalah Martial, Rashford dan Sancho. Namun ada juga beberapa bakat pemain muda tidak berpengalaman berkemungkinan mendapat ruang dan peluang.
Ini adalah kesempatan bagi mereka untuk kembali membuka lembaran baru. Martial dan Rashford telah menunjukkan kemampuan mereka pada masa lalu, sementara Sancho telah terbukti merupakan pemain yang kerap menjaringkan gol dalam Liga Bundesliga.

Dengan kemungkinan ketiadaan CR7 pada perlawanan pra-musim akan datang, trio itu boleh mendapatkan satu peluang terakhir untuk mencuba dan menjadikannya sebagai impian yang diidamkan peminat.

Erik ten Hag akan menjadi kunci utama untuk perekembangan trio ini. Dia telah menunjukkan pada masa lalu yang dia pernah membantu meningkatkan prestasi pemain, dan membantu mereka mencapai ke tahap maksimum mereka.

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Temubual bersama Sir Jim Ratcliffe |

Bahagian 4/4

15. Memenangi trofi #PL dan #UCL

Sir Jim Ratcliffe: “Sasaran utama Manchester United adalah itu. Kami perlu bersaing dalam Liga Perdana dan Liga Juara-Juara. Ia adalah salah satu kelab terbesar di dunia. Terdapat 6 kelab yang mungkin merupakan 6 kelab terbesar di Eropah. 3 di barat laut (England), 2 di Sepanyol, dan 1 di Jerman. United sepatutnya berada dalam kumpulan itu. Itu sudah lama tidak berlaku. Kami perlu mencabar kejuaraan Liga Perdana. Jika tidak, maka kami tidak melakukan apa yang kami katakan akan kami lakukan. 

16. FFP mempengaruhi pemikiran untuk stadium baharu?

Sir Jim Ratcliffe: “Anda perlu memikirkan bagaimana anda boleh mengoptimumkan kelab bola sepak dalam peraturan FFP dan stadium adalah salah satu daripadanya. Anda boleh menambah pendapatan anda dengan membina stadium baharu, membina semula stadium atau membina semua kemudahan. Anda perlu berfikir secara praktikal kerana wang tidak tumbuh di atas pokok. Dua isu yang paling banyak dibincangkan dalam United ialah yang pertama, persembahan di atas padang dan kedua ialah stadium. 

Apa yang kita dapat lihat setakat ini ialah mengubah suai Old Trafford, mungkin menelan belanja sekitar £1 bilion. Anda akan mendapat stadium yang bagus, mungkin 80 ribu hingga 90 ribu tempat duduk. Tetapi ia tidak sempurna kerana anda mengubah suai stadium yang bertembung dengan laluan kereta api dan seumpamanya, jadi ia bukanlah situasi yang paling ideal. 

17. Stadium baru atau hanya pengubahsuaian?

Sir Jim Ratcliffe: “Sebaik-baiknya, stadium baharu di utara England, yang akan menjadi stadium bertaraf dunia di mana pasukan kebangsaan England juga boleh bermain atau menganjurkan perlawanan akhir Piala FA boleh dibina. Ini perlu supaya semuanya tidak berpusat di selatan England. Tetapi anda mesti sentiasa melihat keadaan dalam menjalani kehidupan. United memerlukan stadium yang sesuai dengan salah satu kelab terbesar di dunia dan pada masa ini, ia tidak tersedia. 

Old Trafford mungkin stadium terbaik, 20 tahun lalu. Tetapi sekarang, itu tidak berlaku. Terdapat perbualan yang lebih luas dengan komuniti tentang sama ada anda boleh menggunakan projek yang lebih bercita-cita tinggi di lokasi itu. Ini boleh menjadi pemangkin untuk menjana semula kawasan Old Trafford, yang merupakan kawasan yang agak menarik kerana ia merupakan nadi kepada revolusi perindustrian, kawasan perindustrian tertua di Eropah. Ia merupakan kawasan perindustrian pertama di Eropah. Namun kini stadium itu agak lapuk dan diabaikan di beberapa tempat, terdapat kes yang kukuh untuk dibuat untuk menggunakan stadium itu untuk menjana semula kawasan itu, seperti untuk kejohanan Sukan Olimpik.. 

18. Anggaran perbelanjaan untuk pilihan stadium baharu?

Sir Jim Ratcliffe “Secara umumnya, pengubahsuaian bernilai satu bilion. Stadium baharu itu termasuk kemudahan yang komprehensif, dengan muzium dan kedai mega baharu yang lebih besar, kemudian zon hiburan, ini akan menelan belanja lebih banyak. Jadi, dalam erti kata lain, peminat boleh datang ke sana dan melakukan beberapa perkara. Idea untuk membina stadium baru dengan kemudahan yang lengkap, mungkin berjumlah dua bilion. Jadi pilihannya antara 1 atau 2 bilion. 

19. Bagaimana pula dengan anggaran masa untuk setiap pilihan?

Sir Jim Ratcliffe: “Saya rasa pembaikan akan mengambil masa lebih lama daripada membina stadium baharu kerana ia lebih rumit. Jelas sekali anda perlu membina landasan kereta api utama yang agak rumit dan mahal.” 

20. Meningkatkan permainan pada masa hadapan?

Sir Jim Ratcliffe: “Kami mengambil masa lebih setahun untuk sampai ke tempat kami sekarang. Kami sampai ke tempat yang boleh kami capai sekarang. 

21. Peluang Glazers mengaktifkan klausa khas untuk memaksa INEOS menjual pegangan mereka apabila terdapat pembeli berpotensi 100% saham kelab dalam 18 bulan pertama?

Sir Jim Ratcliffe: “Terdapat pelbagai jenis senario. Entahlah, kita mungkin juga terkena asteroid. Itu satu lagi senario. 

22. Bawa masuk Dan Ashworth

Sir Jim Ratcliffe: “Dan Ashworth jelas salah seorang pengarah sukan terbaik di dunia. Saya percaya beliau seorang yang sangat berkebolehan. Beliau berminat dengan Manchester United kerana ia merupakan cabaran terbesar di kelab terbesar di dunia itu. Ia akan berbeza dengan bekerja di City sebagai contoh, kerana anda mengekalkan tahap itu. Ini adalah kerja membina semula yang penting. Beliau akan menjadi tambahan yang hebat. Beliau perlu memutuskan sama ada beliau akan melakukan pilihan itu. Newcastle telah melakukannya dengan sangat baik sejak pemilikan baharu mereka. Saya faham mengapa mereka kecewa, tetapi anda tidak boleh mengkritik Dan kerana ia adalah industri sementara.

23. Pampasan £20 juta untuk Ashworth?

Sir Jim Ratcliffe: “Itu agak tidak masuk akal. Saya tidak akan diseret ke dalamnya. Apa yang tidak munasabah ialah mempunyai seorang yang benar-benar mahir dalam tugasnya untuk berada di sana tanpa melakukan apa-apa selama 1.5 tahun.

24. Masa depan Mason Greenwood

Sir Jim Ratcliffe: “Saya boleh bercakap tentang prinsip kelab. Saya tidak akan bercakap tentang Mason. Prinsip adalah yang paling penting. Kami akan menghadapi masalah lain pada masa hadapan. Jadi, bagaimana kita mengendalikan ini, jelas akan menjadi penting. Prosesnya adalah untuk memahami fakta dan kemudian cuba membuat keputusan yang adil berdasarkan nilai sedia ada. Pada asasnya, adakah beliau seorang pemain yang baik atau tidak, dan jawapannya bolehkah beliau bermain dengan ikhlas untuk United? Adakah kami akan berasa selesa dengan keputusan yang kami buat, dan adakah peminat akan berasa selesa dengan keputusan tersebut? Kita perlu tahu jawapan kepada semua ini sebelum keputusan muktamad boleh dibuat.

#BMU02 #BMU #GGMU #GGMU

| BMU - Temubual bersama Sir Jim Ratcliffe |

Bahagian 4/4

15. Memenangi trofi #PL dan #UCL

Sir Jim Ratcliffe: “Sasaran utama Manchester United adalah itu. Kami perlu bersaing dalam Liga Perdana dan Liga Juara-Juara. Ia adalah salah satu kelab terbesar di dunia. Terdapat 6 kelab yang mungkin merupakan 6 kelab terbesar di Eropah. 3 di barat laut (England), 2 di Sepanyol, dan 1 di Jerman. United sepatutnya berada dalam kumpulan itu. Itu sudah lama tidak berlaku. Kami perlu mencabar kejuaraan Liga Perdana. Jika tidak, maka kami tidak melakukan apa yang kami katakan akan kami lakukan."

16. FFP mempengaruhi pemikiran untuk stadium baharu?

Sir Jim Ratcliffe: “Anda perlu memikirkan bagaimana anda boleh mengoptimumkan kelab bola sepak dalam peraturan FFP dan stadium adalah salah satu daripadanya. Anda boleh menambah pendapatan anda dengan membina stadium baharu, membina semula stadium atau membina semua kemudahan. Anda perlu berfikir secara praktikal kerana wang tidak tumbuh di atas pokok. Dua isu yang paling banyak dibincangkan dalam United ialah yang pertama, persembahan di atas padang dan kedua ialah stadium.

Apa yang kita dapat lihat setakat ini ialah mengubah suai Old Trafford, mungkin menelan belanja sekitar £1 bilion. Anda akan mendapat stadium yang bagus, mungkin 80 ribu hingga 90 ribu tempat duduk. Tetapi ia tidak sempurna kerana anda mengubah suai stadium yang bertembung dengan laluan kereta api dan seumpamanya, jadi ia bukanlah situasi yang paling ideal."

17. Stadium baru atau hanya pengubahsuaian?

Sir Jim Ratcliffe: “Sebaik-baiknya, stadium baharu di utara England, yang akan menjadi stadium bertaraf dunia di mana pasukan kebangsaan England juga boleh bermain atau menganjurkan perlawanan akhir Piala FA boleh dibina. Ini perlu supaya semuanya tidak berpusat di selatan England. Tetapi anda mesti sentiasa melihat keadaan dalam menjalani kehidupan. United memerlukan stadium yang sesuai dengan salah satu kelab terbesar di dunia dan pada masa ini, ia tidak tersedia.

Old Trafford mungkin stadium terbaik, 20 tahun lalu. Tetapi sekarang, itu tidak berlaku. Terdapat perbualan yang lebih luas dengan komuniti tentang sama ada anda boleh menggunakan projek yang lebih bercita-cita tinggi di lokasi itu. Ini boleh menjadi pemangkin untuk menjana semula kawasan Old Trafford, yang merupakan kawasan yang agak menarik kerana ia merupakan nadi kepada revolusi perindustrian, kawasan perindustrian tertua di Eropah. Ia merupakan kawasan perindustrian pertama di Eropah. Namun kini stadium itu agak lapuk dan diabaikan di beberapa tempat, terdapat kes yang kukuh untuk dibuat untuk menggunakan stadium itu untuk menjana semula kawasan itu, seperti untuk kejohanan Sukan Olimpik.".

18. Anggaran perbelanjaan untuk pilihan stadium baharu?

Sir Jim Ratcliffe “Secara umumnya, pengubahsuaian bernilai satu bilion. Stadium baharu itu termasuk kemudahan yang komprehensif, dengan muzium dan kedai mega baharu yang lebih besar, kemudian zon hiburan, ini akan menelan belanja lebih banyak. Jadi, dalam erti kata lain, peminat boleh datang ke sana dan melakukan beberapa perkara. Idea untuk membina stadium baru dengan kemudahan yang lengkap, mungkin berjumlah dua bilion. Jadi pilihannya antara 1 atau 2 bilion."

19. Bagaimana pula dengan anggaran masa untuk setiap pilihan?

Sir Jim Ratcliffe: “Saya rasa pembaikan akan mengambil masa lebih lama daripada membina stadium baharu kerana ia lebih rumit. Jelas sekali anda perlu membina landasan kereta api utama yang agak rumit dan mahal.”

20. Meningkatkan permainan pada masa hadapan?

Sir Jim Ratcliffe: “Kami mengambil masa lebih setahun untuk sampai ke tempat kami sekarang. Kami sampai ke tempat yang boleh kami capai sekarang."

21. Peluang Glazers mengaktifkan klausa khas untuk memaksa INEOS menjual pegangan mereka apabila terdapat pembeli berpotensi 100% saham kelab dalam 18 bulan pertama?

Sir Jim Ratcliffe: “Terdapat pelbagai jenis senario. Entahlah, kita mungkin juga terkena asteroid. Itu satu lagi senario."

22. Bawa masuk Dan Ashworth

Sir Jim Ratcliffe: “Dan Ashworth jelas salah seorang pengarah sukan terbaik di dunia. Saya percaya beliau seorang yang sangat berkebolehan. Beliau berminat dengan Manchester United kerana ia merupakan cabaran terbesar di kelab terbesar di dunia itu. Ia akan berbeza dengan bekerja di City sebagai contoh, kerana anda mengekalkan tahap itu. Ini adalah kerja membina semula yang penting. Beliau akan menjadi tambahan yang hebat. Beliau perlu memutuskan sama ada beliau akan melakukan pilihan itu. Newcastle telah melakukannya dengan sangat baik sejak pemilikan baharu mereka. Saya faham mengapa mereka kecewa, tetapi anda tidak boleh mengkritik Dan kerana ia adalah industri sementara."

23. Pampasan £20 juta untuk Ashworth?

Sir Jim Ratcliffe: “Itu agak tidak masuk akal. Saya tidak akan diseret ke dalamnya. Apa yang tidak munasabah ialah mempunyai seorang yang benar-benar mahir dalam tugasnya untuk berada di sana tanpa melakukan apa-apa selama 1.5 tahun."

24. Masa depan Mason Greenwood

Sir Jim Ratcliffe: “Saya boleh bercakap tentang prinsip kelab. Saya tidak akan bercakap tentang Mason. Prinsip adalah yang paling penting. Kami akan menghadapi masalah lain pada masa hadapan. Jadi, bagaimana kita mengendalikan ini, jelas akan menjadi penting. Prosesnya adalah untuk memahami fakta dan kemudian cuba membuat keputusan yang adil berdasarkan nilai sedia ada. Pada asasnya, adakah beliau seorang pemain yang baik atau tidak, dan jawapannya bolehkah beliau bermain dengan ikhlas untuk United? Adakah kami akan berasa selesa dengan keputusan yang kami buat, dan adakah peminat akan berasa selesa dengan keputusan tersebut? Kita perlu tahu jawapan kepada semua ini sebelum keputusan muktamad boleh dibuat."

#BMU02 #BMU #GGMU #GGMU
... See MoreSee Less

3 hours ago

3 CommentsComment on Facebook

Kite baca & tengok jelah apa dia boleh buat

Wembley of the North : New Trafford

SJR→Sir Jim Rachlife SJ→Syeikh Jassim S→Shutdown *Senang, cakap je, dia terus tarik diri.

| BMU - Temubual bersama Sir Jim Ratcliffe |

Bahagian 3/4

Manchester United dalam tempoh 10 tahun yang lalu, telah menjadi sangat baik secara komersial dan memperoleh banyak wang. Anda tidak berjaya dalam bola sepak hanya kerana anda mempunyai banyak wang untuk dibelanjakan. Ia adalah salah kerana ia hanya bermula untuk seketika dan anda mula merendahkan diri anda jika anda tidak berhati-hati. Kami sangat percaya bahawa bola sepak akan memacu kelab. Jika kita benar-benar berjaya dalam bola sepak, maka kewangan juga akan menyusul. Kami akan membuat lebih banyak wang apabila kami berjaya.”

10. Bersaing dengan kelab yang disokong oleh dana mewah, adakah mustahil?

Sir Jim Ratcliffe: “Saya tidak bersetuju dengan itu. Pertama, ia membantu mereka sedikit, tetapi FFP mengehadkannya dengan margin yang agak besar, bukan? Akhirnya, apa yang penting ialah sejauh mana kejayaan kelab kerana itu menentukan kedudukan anda di mata peraturan FFP. Dengan FFP anda perlu mengendalikan kelab mengikut kemampuannya. Jadi, jelas bahawa jika anda mempunyai kelab yang lebih besar maka ia sepatutnya lebih berjaya daripada kelab yang lebih kecil, kerana anda mempunyai lebih banyak cara supaya anda boleh membelanjakan lebih banyak wang dan pengambilan pekerja. 

11. Isu FFP United untuk musim panas akan datang

Sir Jim Ratcliffe: “Pertama, FFP telah menjadi aspek baharu dalam mengendalikan kelab, dan ia jelas merupakan bahagian yang sangat penting dalam hal itu. Anda perlu memikirkan bagaimana anda boleh menguruskan FFP untuk kepentingan kelab. Tetapi akhirnya, FFP mengatakan anda perlu menjalankan kelab anda atas meritnya sendiri. Secara berkesan, ini mengambil kira perbelanjaan anda sebelum ini, dan kelab telah membelanjakan sedikit wang dalam beberapa musim kebelakangan ini. Jadi, ini memberi kesan kepada pengiraan FFP pada masa hadapan, kerana mereka telah menggunakan jumlah dana yang agak besar. 

Saya tidak tahu jawapan lengkap untuk soalan itu buat masa ini. Ini jelas berkaitan dengan penjualan dan pembelian pemain, jadi kita perlu memikirkannya jauh sebelum jendela musim panas dibuka. Tidak dinafikan bahawa sejarah perbelanjaan terdahulu akan memberi kesan pada jendela musim panas yang akan datang. 

12. Ashworth dan kepentingan pengambilan pekerja

Sir Jim Ratcliffe: “Pengambilan dalam permainan moden adalah penting. Manchester United jelas telah membelanjakan banyak wang, tetapi mereka tidak melakukannya sebaik beberapa kelab lain. Jadi, apabila saya bercakap tentang menjadi yang terbaik dalam kelas dalam semua aspek bola sepak, pengambilan individu penting pastinya menjadi keutamaan.” 

13. Beberapa pemain di era Erik ten Hag setakat ini.

Sir Jim Ratcliffe: “Tiada seorang pun daripada kita akan melakukan banyak kebaikan dengan mengingati masa lalu. Saya sedang memikirkan untuk mendapatkan perekrutan di tempat yang baik pada masa hadapan. Tidak banyak yang boleh saya lakukan tentang apa yang berlaku pada masa lalu. Pemikiran kami adalah tentang bagaimana kami boleh menjadi yang terbaik dalam merekrut pada masa hadapan. Ini bermakna anda memerlukan pemain yang betul.” 

14. Merancang untuk menjadi yang terbaik dalam kelas, rancangan 5 tahun atau rancangan 10 tahun?

Sir Jim Ratcliffe: “Ini bukan rancangan 10 tahun. Peminat akan kehabisan kesabaran jika itu adalah rancangan 10 tahun. Tetapi sudah tentu pelan minimum 3 tahun diperlukan untuk mencapai ini. Untuk berfikir bahawa kami akan bermain bola sepak yang baik seperti Manchester City menentang Real Madrid musim lepas tahun depan adalah tidak masuk akal. Jika kita memberi harapan palsu kepada peminat, mereka akan kecewa. Jadi, kuncinya ialah hala tuju perjalanan kami, supaya orang ramai dapat melihat bahawa kami sedang membuat kemajuan di sepanjang perjalanan.

#BMU02 #BMU #GGMU #GGMU

| BMU - Temubual bersama Sir Jim Ratcliffe |

Bahagian 3/4

Manchester United dalam tempoh 10 tahun yang lalu, telah menjadi sangat baik secara komersial dan memperoleh banyak wang. Anda tidak berjaya dalam bola sepak hanya kerana anda mempunyai banyak wang untuk dibelanjakan. Ia adalah salah kerana ia hanya bermula untuk seketika dan anda mula merendahkan diri anda jika anda tidak berhati-hati. Kami sangat percaya bahawa bola sepak akan memacu kelab. Jika kita benar-benar berjaya dalam bola sepak, maka kewangan juga akan menyusul. Kami akan membuat lebih banyak wang apabila kami berjaya.”

10. Bersaing dengan kelab yang disokong oleh dana mewah, adakah mustahil?

Sir Jim Ratcliffe: “Saya tidak bersetuju dengan itu. Pertama, ia membantu mereka sedikit, tetapi FFP mengehadkannya dengan margin yang agak besar, bukan? Akhirnya, apa yang penting ialah sejauh mana kejayaan kelab kerana itu menentukan kedudukan anda di mata peraturan FFP. Dengan FFP anda perlu mengendalikan kelab mengikut kemampuannya. Jadi, jelas bahawa jika anda mempunyai kelab yang lebih besar maka ia sepatutnya lebih berjaya daripada kelab yang lebih kecil, kerana anda mempunyai lebih banyak cara supaya anda boleh membelanjakan lebih banyak wang dan pengambilan pekerja."

11. Isu FFP United untuk musim panas akan datang

Sir Jim Ratcliffe: “Pertama, FFP telah menjadi aspek baharu dalam mengendalikan kelab, dan ia jelas merupakan bahagian yang sangat penting dalam hal itu. Anda perlu memikirkan bagaimana anda boleh menguruskan FFP untuk kepentingan kelab. Tetapi akhirnya, FFP mengatakan anda perlu menjalankan kelab anda atas meritnya sendiri. Secara berkesan, ini mengambil kira perbelanjaan anda sebelum ini, dan kelab telah membelanjakan sedikit wang dalam beberapa musim kebelakangan ini. Jadi, ini memberi kesan kepada pengiraan FFP pada masa hadapan, kerana mereka telah menggunakan jumlah dana yang agak besar.

Saya tidak tahu jawapan lengkap untuk soalan itu buat masa ini. Ini jelas berkaitan dengan penjualan dan pembelian pemain, jadi kita perlu memikirkannya jauh sebelum jendela musim panas dibuka. Tidak dinafikan bahawa sejarah perbelanjaan terdahulu akan memberi kesan pada jendela musim panas yang akan datang."

12. Ashworth dan kepentingan pengambilan pekerja

Sir Jim Ratcliffe: “Pengambilan dalam permainan moden adalah penting. Manchester United jelas telah membelanjakan banyak wang, tetapi mereka tidak melakukannya sebaik beberapa kelab lain. Jadi, apabila saya bercakap tentang menjadi yang terbaik dalam kelas dalam semua aspek bola sepak, pengambilan individu penting pastinya menjadi keutamaan.”

13. Beberapa pemain di era Erik ten Hag setakat ini.

Sir Jim Ratcliffe: “Tiada seorang pun daripada kita akan melakukan banyak kebaikan dengan mengingati masa lalu. Saya sedang memikirkan untuk mendapatkan perekrutan di tempat yang baik pada masa hadapan. Tidak banyak yang boleh saya lakukan tentang apa yang berlaku pada masa lalu. Pemikiran kami adalah tentang bagaimana kami boleh menjadi yang terbaik dalam merekrut pada masa hadapan. Ini bermakna anda memerlukan pemain yang betul.”

14. Merancang untuk menjadi yang terbaik dalam kelas, rancangan 5 tahun atau rancangan 10 tahun?

Sir Jim Ratcliffe: “Ini bukan rancangan 10 tahun. Peminat akan kehabisan kesabaran jika itu adalah rancangan 10 tahun. Tetapi sudah tentu pelan minimum 3 tahun diperlukan untuk mencapai ini. Untuk berfikir bahawa kami akan bermain bola sepak yang baik seperti Manchester City menentang Real Madrid musim lepas tahun depan adalah tidak masuk akal. Jika kita memberi harapan palsu kepada peminat, mereka akan kecewa. Jadi, kuncinya ialah hala tuju perjalanan kami, supaya orang ramai dapat melihat bahawa kami sedang membuat kemajuan di sepanjang perjalanan."

#BMU02 #BMU #GGMU #GGMU
... See MoreSee Less

4 hours ago

5 CommentsComment on Facebook

Ambe akan bertepuk tangan setelah ambe melihat United benar benar berubah dari zero to hero di EPL.. 👍🏼

#MakeUnitedGreatAgain #TrustJim

Jgn smbg kosong ja buktikan dlu bru kmi caya

Man Siti→Haaland Man Utd→Højlund *M=H, Money=Hatrick

Load More