Berita Terkini

Legenda Peter Schmeichel kecewa dengan Jadon Sancho..

EBB882ED-BA54-4A8D-B03D-57CAED146286

Bakat yang dimiliki pemain muda ini tiada siapa dapat nafikan. Mempunyai keupayaan teknikal yang baik dari segi menggelecek dan mempunyai penyudah yang klinikal.

Statistik tidak pernah menipu dan angka yang dia cipta di Borrusia Dortmund sangat mengagumkan. Berpindah ke United dengan harga yang tinggi, Sancho dilihat akan menaikkan level United selangkah lagi.

Tapi permulaan musim pertama nya tidak menjadi dan pada musim ini adalah masa untuk dia buktikan kemampuannya.

Bermain dalam pra musim yang baik dan pada awal kempen dalam prestasi terbaik. Namun selepas itu penglibatan atau pengaruh nya semakin berkurang dan tidak kelihatan. Kecederaan dan prestasi menurun punca juga dia tidak terpilih dalam skuad Piala Dunia..

Bekas penjaga gol Manchester United, Peter Schmeichel kecewa dengan kekurangan yang kita lihat daripada Jadon Sancho sejak pemain sayap itu tiba di kelab

Sancho telah bergelut untuk prestasi berikutan perpindahannya di Borussia Dortmund, walaupun telah membuktikan dirinya sebagai salah satu bakat paling menarik dalam Bundesliga.

Ole Gunnar Solskjaer bertanggungjawab ketika menandatangani kontrak tetapi perkara tidak berjalan seperti yang dirancang untuk pemain Inggeris itu, dan dia tidak akan pergi ke Qatar untuk Piala Dunia

Ketika ini di bawah kendalian Erik ten Hag, Sancho berisiko kehilangan tempatnya dalam pasukan kepada graduan akademi Alejandro Garnacho.

“Saya tidak fikir dia telah melakukan cukup di United”

“Saya agak kecewa dengan bakat yang dia ada, dan ya sukar untuk datang ke Old Trafford dengan tanda harga itu, saya faham itu.”

“Tetapi dia telah menunjukkan bahawa dia boleh melakukan apa sahaja yang dia lakukan di Borussia Dortmund, dia masih belum cukup melakukannya.”

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar