Berita Terkini

Kurang klinikal, memulakan perlawanan dengan buruk – Erik Ten Hag

02ca95b9 57be 464d 9983 4b7c7a5cd14d

Erik ten Hag bercakap selepas Manchester United seri 2-2 di Old Trafford menentang musuh Leeds United dan banyak yang ingin diperkatakan.

Pengurus sepatutnya memuji semangat juang pasukan dalam memulihkan keseimbangan selepas ketinggalan dua gol, berkata,

“Ia menunjukkan sekali lagi bahawa ini adalah pasukan yang bagus dengan watak yang baik.  Kami bermain bola sepak yang baik.  Kami mencipta banyak peluang;  kami tidak cukup klinikal.”

Ia juga menunjukkan kelebihan yang meletakkan Man United di kedudukan sebegitu. Alejandro Garnacho terlepas dua peluang baik pada separuh masa pertama dan seperti yang dikatakan Ten Hag,

“Jika anda menyamakan kedudukan pada separuh masa, ia lebih mudah dan kemudian anda boleh menang.”

The Red Devils menghidupkan permainan dengan pengenalan Facundo Pellistri dan Jadon Sancho, dengan yang terakhir bermain dengan sangat baik.

“Kami memerlukan pemain yang boleh mencipta dan membuat perubahan dan Jadon Sancho pastinya salah seorang pemain itu,” kata bos.

“Dia seorang pemain bola sepak yang cemerlang.”

Peminat pasti teruja melihat bekas pemain sayap Dortmund itu beraksi sekali lagi di Old Trafford dan pastinya akan menjangkakan lebih banyak lagi perkara akan datang.

Di sebalik semua yang positif, reaksi buruk Man United pada permulaan permainan membawa kepada gol mudah untuk Leeds dan sesuatu yang perlu diperbetulkan.

“Kami perlu memastikan kami bermain dalam formasi yang betul kerana terdapat masalah dengan gol pertama.”

Walaupun dia tidak menamakan sesiapa, Ten Hag menegaskan bahawa, “Terdapat keputusan yang salah dalam pergerakan pemain.”

“Saya sangat marah kami memulakan derby dengan cara ini.  Saya mahu bermain sekarang [menentang Leeds] dengan segera tetapi saya perlu tunggu, pemain saya sama.  Kami perlu menjimatkan tenaga dan memastikan kami bersedia untuk Ahad.”

Sudah tentu, perlawanan separuh masa kedua telah diilhamkan, dan pengurus meludahkan kata-katanya pada separuh masa untuk mengangkat skuad:

“Ayuh kawan-kawan, berhati-hati separuh masa kedua akan sama. Pastikan anda sudah bersedia. Dan kami tidak. Saya sangat kecewa kerana terus bolos selepas separuh masa.”

Selain menukar pilihan sayap, memindahkan Marcus Rashford ke kedudukan tengah selepas sejam juga telah memberi kesan yang kuat, menyebabkan wartawan bertanya sama ada bintang England itu akan memulakan perlawanan seterusnya menentang liga teratas.

Tanpa memberikan apa-apa, Ten Hag berkata, “Kami akan mengambil perlawanan ini, menganalisisnya, melihat bagaimana skuad dan kemudian memilih 11 bermula untuk hari Ahad.”

Peminat perlu menunggu sehingga Ahad untuk melihat keputusan yang boleh dihasilkan oleh analisis United.

Sumber : Man Utd News / The People Person

Lain-Lain Artikel