Berita Terkini

Kontrak Baharu?

Kontrak-Baharu

“Kontrak Baharu? Manchester United sedang menunggu keputusan terakhir Paul Pogba. Bruno juga dalam rundingan.”

Manchester United dilaporkan masih menunggu pilihan terakhir Paul Pogba untuk bersetuju melanjutkan kontrak beliau, menurut kata Fabrizio Romano kepada Benchwarmers.

“Kontrak baharu sudah ditawarkan selama berbulan-bulan lalu, Paul mesti membuat keputusan peribadi dan bukan hanya kontrak ekonomi dengan ejennya Mino Raiola; menandatangani kontrak jangka panjang lagi dengan Man United atau mencuba pengalaman lain?

“Tidak dinafikan Pogba mencintai suasana di kelab dalam beberapa bulan terakhir tetapi ia belum cukup untuk beliau memberikan jawapan. Kelab terus bertegas dan berharap Pogba dapat melanjutkan tawaran perjanjian itu dalam waktu dekat.

“Sudah tentu, peluang lebih banyak akan diberikan kepada Bruno Fernandes. Perbincangan dengan ejennya bermula pada minggu pertama bulan Julai dan Manchester United tahu bahawa memperbaharui kontraknya adalah mustahak: Bruno lebih dari sekadar pemimpin, di dalam dan di luar padang.

“Itulah sebabnya kelab telah berunding untuk perjanjian jangka panjang yang baharu untuk memberi ganjaran kepadanya, kerana mengetahui bahawa pemain Portugal itu sangat gembira di Old Trafford.”

Lain-Lain Artikel