Berita Terkini

Kolo Muani menjadi senarai terbaru minat United ?

93A72AA9-7D78-4ADA-8087-68F7442FE2BE

Manchester United mungkin akan melancarkan tawaran besar untuk bintang Eintracht Frankfurt, Randal Kolo Muani..

The Red Devils sangat memerlukan penyerang, dengan sebelas gol dan sepuluh bantuan dalam 23 penampilan liga musim ini, pemain antarabangsa Perancis itu menarik perhatian ramai.

Dan menurut Bild (melalui Transfermarkt ), Man United berazam untuk mendapatkan Kolo Muani, sehinggakan mereka sanggup memecahkan rekod perpindahan Bundesliga untuk mendapatkan pemain mereka.

Pada masa ini, rekod itu berada pada €105m awal, yang mana Barcelona membayar Borussia Dortmund untuk Ousmane Dembele.

Satu siri tambahan dan klausa berkaitan prestasi telah menjadikan yuran itu kepada €140 juta, tetapi Bild mencadangkan bahawa United sedang bersedia untuk mengurangkan €120 juta sebagai jumlah terjamin, yuran permulaan tertinggi dalam sejaran bola sepak Jerman

Jumlah sebegitu nampakya luar biasa untuk pemain yang menyertai Frankfurt secara percuma sembilan bulan lalu, tetapi persembahannya musim ini sangat luar biasa.


Dia adalah satu-satunya pemain dalam Bundesliga yang mencatatkan dua angka untuk kedua-dua gol dan bantuan pada peringkat 
musim ini, dan banyak perkara itu bergantung kepada profil lengkapnya yang luar biasa.

Bermain sebagai penyerang tunggal dalam sistem 3-4-2-1 Oliver Glasner, Kolo Muani adalah bertolak dari penyerang pusat hibrid pemburu/targetman yang telah digunakan oleh Frankfurt sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Finalis Piala Dunia itu memang mempunyai banyak kekuatan dan berkebolehan dalam cabaran udara, tetapi setelah menghabiskan sebahagian besar karier mudanya bermain secara meluas, dia adalah pemain yang sangat teknikal yang mampu menewaskan pemain pertahanan dengan pantas

Digabungkan dengan minatnya yang tajam untuk hantaran dan kesanggupannya untuk menjatuhkan permainan yang mendalam dan menghubungkan, Kolo Muni kelihatan seperti penyerang tengah yang lengkap yang boleh melakukan keajaiban di sisi Erik ten Hag.

Dia sering membuka ruang untuk penyerangnya yang luas dengan pergerakannya, yang boleh memberi manfaat kepada orang-orang seperti Marcus Rashford dan Antony, sambil juga menjadi ancaman gol yang sangat baik untuk dirinya sendiri.

Isunya, sudah tentu, akan menjadi tanda harganya. Kolo Muani dikontrak ke Frankfurt sehingga 2027 dan pasukan Bundesliga itu berkemungkinan mahu sekurang-kurangnya setahun lagi kehilangan pemain bintang mereka yang baru ditemui sebelum menjualnya.

Itu mungkin asal usul bayaran astronomi €120m, dan pada harga itu, United sedang mencari wang Victor Osimhen atau Harry Kane untuk menghadiahkan pemain Perancis

Sumber : Man Utd News / The People Person

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar