Berita Terkini

Kita perlu lebih banyak mentaliti Vidic dan Keane di bilik persalinan

Kita Perlu Lebih Banyak Mentaliti Vidic Dan Keane Di Bilik Persalinan

‘Anda di sini untuk bermain bola sepak, bukan membintangi filem!’: Rakaman baru muncul Bruno Fernandes berang dengan rakan sepasukannya dari Brazil, iaitu Fred dan Alex Telles.

Sebuah video telah dirakam di mana Bintang Manchester United, Bruno Fernandes memberitahu rakan sepasukannya Fred dan Alex Telles untuk ‘berhenti menjadi pemain bola jika meneruskan perwatakan seperti itu’.

Duo Brazil ini sedang menjalani penggambaran di luar padang latihan United ketika pemain antarabangsa Portugis itu memanggil mereka dan memberitahu mereka untuk menghentikan penggambaran dan memulakan latihan.

Rakaman sebagai sebahagian daripada video ‘Sehari dalam kehidupan’ yang melibatkan Telles dengan agensi pemasaran bola sepak Brazil O Clube Football. Dijangka rakaman itu akan muncul di media sosial minggu ini.

Namun reaksi Fred dan Telles, yang seolah-olah hanya terhibur dengan keadaan Fernandes, memberitahu pemain tengah: ‘Chill out you f****r!’

Walaupun menggunakan perkara ini mungkin boleh dianggap sebagai gurauan kasar di antara mereka, tetapi itu tidak menghalang peminat untuk memuji ‘mentaliti kapten’ yang ditunjukkan oleh pemain tengah Portugis.

Seorang peminat mendakwa: ‘United memerlukan lebih banyak mentaliti pemain seperti ini. Cukup Lingards dan Pogba. Kita perlu lebih banyak mentaliti Vidic dan Keane di bilik persalinan.

‘Watak itu mengingatkan kita dengan lagenda Roy Keane. Dia layak menjadi kapten #MUFC seterusnya,’ tulis pengguna lain.

Peminat meminta Fernandes menjadi kapten seterusnya bukanlah perkara yang paling luar biasa, memandangkan kemungkinan jawatan ketua pasukan milik Harry Maguire bakal dilucutkan pada musim baru ini.

Seperti yang dilaporkan oleh Sportsmail minggu ini, United akan mengekalkan pemain pertahanan bahagian tengah antarabangsa England itu namun dia akan dilucutkan tanggungjawab untuk memimpin pasukan.

Ia datang selepas musim 2021-22 yang jelas goyah di mana kepimpinan Maguire dan kualiti pertahanan berulang kali dipersoalkan.

Sementara itu, kelayakan kepimpinan Fernandes ditunjukkan oleh fakta bahawa dia bermain hampir setiap perlawanan untuk United dan dianggap sebagai salah satu nama pertama sebagai calon ketua pasukan United musim ini.

image_2022-06-24_143003516

image_2022-06-24_143018276

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄
... See MoreSee Less

3 hours ago

81 CommentsComment on Facebook

Sheikh Jassim is watching....

Buktikan dulu ye..

Fairuz Yusof paduuu

Nak jugak sheikh jassim!!!😭😭

Good Luck Sir!

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Yg ni yg kita nak dengar ..

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

Semoga berjaya mengembalikan kegemilangan MU..GGMU

Semoga semua perancangan INEOS berjalan dengan lancar. Lambat atau cepat, progress kita itu yg kita mahu.

abg jual burger ke?

Pakcik muka tenung.. Cm tgh usha bini fred... πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ Sejak fred dh blah... Xdpt tgk lg.. Makcik lawa... Shiera Zack

Mantap pak abu

Cantik mabapeee

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Aku taknak puji dulu.

Mantap boss..

Jangan cakap saja. Kami pasukan nitizen memerhati stiap ayat yg dikeluarkn.

x kesah la apa tujuan dia nk jadi owner yg penting ada kemajuan utk kelab

in SJR we trust πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”΄πŸ”΄

Rindu Sheikh Jassim

Haha padu menganjing co owner glazers.

Kasi settle hutang kelab la

Klu niat DIA hanya Minat utk sukan trutama naikan blik manutd bguslah

Fuhhh...ayat die.....padu..........

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

13 hours ago

68 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🀧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🀦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi πŸ₯Ί

Load More