Berita Terkini

Keyakinan Man United mengikat kontrak baharu untuk Marcus Rashford

11b84ff0 1270 4313 A34a 786368c15ee6

Manchester United yakin akan dapat mengekalkan dan mengikat pemain antarabangsa England, Marcus Rashford dalam kontrak baharu, menurut Manchester Evening News.

Man United masih berbincang dengan pemain berusia 25 tahun itu berhubung terma baharu. Tetapi United dikatakan tidak berniat untuk menaikkan gaji.

United mahu mengelak daripada membayar lebih daripada seorang pemain yang lain. Pada masa ini, pemain antarabangsa Brazil Casemiro, yang menandatangani kontrak dengan kelab itu dari Real Madrid pada jendela perpindahan sebelumnya, mempunyai gaji mingguan sebanyak £300,000.

The Red Devils baru-baru ini mencadangkan pilihan lanjutan satu tahun dalam perjanjian Rashford.  Pemain berusia 25 tahun itu kini dikontrak ke kelab itu sehingga akhir musim 2023/24.

Bagaimanapun, skuad Old Trafford berminat untuk mengesahkan masa depan pemain antarabangsa England itu, memandangkan minat Paris Saint-Germain terhadapnya.  Abang dan ejen penyerang, Dwaine Maynard, bertemu dengan pemain Paris itu pada musim panas 2022.

Tetapi United selesa dengan situasi semasa Rashford dan syarat perjanjian baharu itu dijangka tidak akan berkuat kuasa. Pemain berusia 25 tahun itu berminat untuk meletakkan pen di atas kertas di Manchester

Pemain antarabangsa England itu berada dalam prestasi terbaik musim ini untuk Red Devils. Dia adalah penjaring gol utama kelab dalam kempen semasa, dengan 16 gol dalam 26 penampilan dalam semua pertandingan.

Rashford telah meningkatkan prestasi apabila pasukan Old Trafford amat memerlukannya. Dengan pemergian Cristiano Ronaldo dan masalah kecederaan Anthony Martial, pemain antarabangsa England itu adalah satu-satunya penyerang yang mantap dalam skuad itu.

Sumber : Man Utd News , We All Follow United

Lain-Lain Artikel