Berita Terkini

Kereta Bugatti £ 1.7m milik Cristiano Ronaldo terlibat dalam kemalangan di Majorca

Kereta Bugatti £ 1.7m Milik Cristiano Ronaldo Terlibat Dalam Kemalangan Di Majorca 2

Hentaman kereta tersebut sedang disiasat oleh perkhidmatan trafik polis

Pemandu itu – yang dilaporkan bukan Ronaldo tetapi salah seorang pengawal peribadinya – hilang kawalan dan tergelincir merempuh dinding di kawasan perumahan Sa Coma, Bunyola, Palma de Majorca, di mana bintang Manchester United itu kini sedang bercuti bersama keluarganya.

Bahagian hadapan Bugatti itu dipercayai telah rosak dan hasil siasata lanjut mendedahkan tiada kenderaan lain yang terlibat.

Wakil polis tempatan, Dewan Bandaran Bunyola, menghadiri tempat kejadian.

Pada pukul 11 pagi, kereta itu merempuh pintu sebuah rumah menembusi masuk ke dalam gerai botol butane, yang telah musnah sepenuhnya, berhampiran Hospital Joan March.

Pemandu kereta itu tidak mengalami sebarang kecederaan dan dipercayai telah membuat laporan mengenai kemalangan tersebut.

“Kereta itu merempuh dinding tetapi hanya ada kerosakan material tanpa melibatkan kecederaan pemandu. Pemandu bertanggungjawab sepenuhnya atas apa yang berlaku.

Seorang lagi orang dalam menambah: “Kemalangan itu berlaku di jalan kecil berhampiran Hospital Joan March.

“Kereta itu kelihatan telah keluar dari jalan raya dan telah melanggar dinding sebuah rumah.”

Pengawal peribadi yang tidak dinamakan itu keluar dari kereta untuk meneruskan perjalanannya dan meninggalkan kakitangan lain yang bekerja di situ untuk menunggu kehadiran polis.

Identiti pengawal tersebut belum didedahkan, tetapi ia dikenali oleh Cristiano Ronaldo dan keluarganya. Dia merupakan salah kembar yang juga merupakan pegawai keselamatan keluarga CR7

Mereka berdua pernah berkhidmat sebagai tentera dengan unit pasukan khas elit di Afghanistan

Majalah selebriti Portugis Flash berkata kembar itu, sebahagian daripada satu set kembar tiga, telah diupah oleh Cristiano selepas mereka meminta cuti tanpa gaji daripada polis.

Saudara ketiga, yang dinamakan sebagai Alexandre, masih difahamkan bekerja sebagai pegawai polis.

Polis Sepanyol mengesahkan pada petang Isnin mereka tidak mempunyai maklumat yang menunjukkan Cristiano telah berada di dalam kereta pada masa itu.

Ronaldo mempunyai Bugatti Veyron yang dikasihi, mempunyai kelajuan tertinggi 253mph – dan Mercedes-Benz G-Class – hadiah dari isterinya – dihantar dari Manchester untuk bercuti.

Bugatti adalah sebahagian daripada koleksi kereta £ 17 juta CR7 yang juga termasuk Aston Martin, Bentley dan Ferrari Monza.

Ronaldo juga menambah edisi terhad £ 8.5 juta Bugatti Centodieci – yang mana hanya sepuluh pengeluaran di dunia – untuk koleksinya tahun lalu.

Penyerang United itu sedang menikmati percutian mewah di Majorca bersama pasangannya Georgina Rodriguez dan anak-anak mereka.

Mereka tinggal di vila mewah, yang terletak di kaki pergunungan Tramuntana.

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

10 hours ago

65 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

Dah masanya cri new LB ubi muda..lindlof buat saport boleh la..first E serammm oo

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🤦‍♂️

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🤧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi 🥺

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Menurut beberapa laporan semasa, Manchester United kini dalam keadaan ‘panik’ selepas Luke Shaw dijangka bakal terlepas keseluruhan baki musim ini selepas mengalami kecederaan kaki berulang (Chris Wheeler & Jack Gaughan, Daily Mail)

United kini terpaksa membuat beberapa opsyen lain bagi menangani masalah ini termasuk masih menggunakan Victor Lindelof di posisi bek kiri atau memanggil pemain muda seperti Sam Murray atau Harry Amas.

Walau bagaimanapun pengesahan rasmi tentang status kecederaan Shaw akan dikemaskini dari masa ke semasa.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Menurut beberapa laporan semasa, Manchester United kini dalam keadaan ‘panik’ selepas Luke Shaw dijangka bakal terlepas keseluruhan baki musim ini selepas mengalami kecederaan kaki berulang (Chris Wheeler & Jack Gaughan, Daily Mail)

United kini terpaksa membuat beberapa opsyen lain bagi menangani masalah ini termasuk masih menggunakan Victor Lindelof di posisi bek kiri atau memanggil pemain muda seperti Sam Murray atau Harry Amas.

Walau bagaimanapun pengesahan rasmi tentang status kecederaan Shaw akan dikemaskini dari masa ke semasa.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

20 hours ago

188 CommentsComment on Facebook

Terdapat opsyen lain yg dicadangkan media termasuk meletakkan Amrabat di posisi bek kiri

Bagi peluang harry amas

Main 1 musim 38 games domestic belom trmasuk FA , carabao dll games... Yg rajin injured hanya mampu bermain separuh atau suku games sahaja, baki games yg lain rehat panjang, jaga kaki.... Sign contract baru...... Yg boleh pakai, simpan. Yg 50/50 baik jual...

Kasi try Harry Amas lah... Mana taw...haha

Terlalu awal melepaskan Reguilion

Haritu ada Regulon pi pulangkan

Panggil balik je player lb yang loan tu..

Mctom boleh convert tu jadi bek kiri...main dgn wales mana2 dia ada. Main right back boleh score lagi...

Peluang harry amas..

Blh try Antony di posisi LB

Gong sgt g break contract Reguilon

Bgi ja lah player muda main. Aku x hrap langsung dkt Lindelof.. dh brpa musim dgn m.u biasa2 ja level defend liga mongolia 😑

Kaca betul shaw sekarang hahaha

Pilihan terbaik adalah meletakkan bek kiri tulen atau terpaksa kekalkan lindelof. Amrabat bukan pilihan yang tepat bermain posisi bek kiri sedangkan posisi asal dia pun dicabar oleh mainoo dan casemiro.

Harry amass la mantap

harry amas tu boleh slow²

panggil loan player balik..

Come on ETH, bring the kid. harry amass

Pening palen gini mattt 🤦🤦🤦

Elok la ambik pulak doktor sengal 🤣🤣🤣

Harry Amas tu mantap. Skill

Pemain muda kene step up lar.. apa guna academy man utd tu

Come on ten hag, ini masa utk buktikan anda percaya kpd pemain muda seperti anda percaya kpd garnacho & mainoo

huhuhu

Bagi peluang Harry Amas main

Load More