Berita Terkini

Kemenangan terbesar tewaskan Barca, kini fokus merebut piala tewaskan Newcastle – Ten Hag

95868BCC-2496-4C87-B995-3A32AF11F6EB

Erik ten Hag memuji kemenangan Liga Europa ke atas Barcelona sebagai kemenangan terbesar Manchester United setakat ini.

Ten Hag merasakan separuh masa pertama agak mendatar, dari kedua-dua pasukan, apabila ketinggalan kepada penalti Robert Lewandowski.

Ia adalah cerita yang berbeza selepas permulaan awal mereka apabila The Reds mencecah gear teratas, menyamakan kedudukan melalui Fred dan jaringan penentu, melalui pemain gantian Antony

Dalam perbualan dengan penyiar rasmi selepas perlawanan kedua di Old Trafford, Ten Hag berkata mengenai kemenangan…

“Kemenangan terbesar?  Ya saya rasa begitu.  Kami mempunyai beberapa kemenangan yang baik, Liverpool, Arsenal di tempat sendiri, kemenangan yang sangat baik, tetapi saya fikir ini [adalah yang terbesar].”

“Barcelona adalah pendahulu La Liga, lapan mata di hadapan Real Madrid, kita semua telah melihat Real Madrid minggu ini, dan jika anda menewaskan mereka saya fikir ia adalah kemenangan besar.”

“Saya tidak fikir begitu. Saya fikir ia adalah penalti yang murah tetapi Bruno [Fernandes] mengambil risiko, ia berbeza dengan pendekatan dalam Liga Perdana dan kami perlu membiasakannya. Kami mempunyai peluang, dua kali untuk Bruno, tetapi Barcelona tidak mencipta sebanyak itu atau menyebabkan banyak masalah kepada kami.”

“Masalah dengan kami adalah kurang kepercayaan. Pada separuh masa kedua, dia lebih baik. Anda membawa diri ke hadapan, anda membawa masuk pemain dengan penuh kepercayaan .”

“Akhirnya, ia adalah kemenangan yang hebat kerana kami mempunyai kepercayaan untuk mendapatkan kemenangan. Kami memperolehnya dengan menolak ke hadapan dan, pada masa yang tepat, kami menyerang.”

“Kami perlu bertahan. Kami perlu menjadi dinamik untuk mempunyai keyakinan untuk memenangi perlawanan Dalam perlawanan besar, ia sentiasa mengenai mentaliti dan tentang menjadi betul setiap saat permainan, bersedia untuknya kerana detik-detik mengubah permainan.”

“Satu demi satu. Liga Europa? Kami tidak mengimpikan trofi Eropah. Ia masih jauh di hadapan. Pada hari Ahad, kami mempunyai peluang besar untuk memenangi trofi [menentang Newcastle United dalam perlawanan akhir Piala Carabao di Wembley]. Kami akan memberikan segala-galanya untuk melakukannya. memenangi trofi itu.

Sumber : ManUtd.com

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar