Berita Terkini

Kem latihan pertengahan musim akan membantu skuad United – Scott McTominay

4552e18d D66f 4f3e A92f Dd44a15b6ca6

Pemain tengah Manchester United, Scott McTominay telah menyifatkan kem latihan pasukan di Sepanyol, yakin ia akan menyokong Red Devils dalam keadaan baik untuk kembalinya aksi kompetitif.

Juara Inggeris 20 kali itu bermain persahabatan pertengahan musim pertama mereka pada hari Rabu, mengalami kekalahan 4-2 kepada Cadiz, dan United akan kembali beraksi menentang Real Betis hari ini

Anak buah Erik ten Hag kemudiannya akan kembali ke Manchester untuk bersiap sedia menghadapi aksi kompetitif kembali.

Man United akan berada dalam aksi Piala EFL menentang Burnley pada 21 Disember sebelum kembali menyertai tugasan Liga Perdana di laman sendiri menentang Nottingham Forest pada 27 Disember.

McTominay berkata bahawa pengalaman itu akan menjadi kunci kepada ahli skuad yang lebih muda, dengan ramai yang beraksi menentang Cadiz pada hari Rabu.

“Ya, ia adalah sesuatu yang baik untuk mempunyai ramai pemain muda datang dan merasai bagaimana rasanya berada bersama pasukan utama dan sebagainya.”

“Ia bagus untuk mereka. Mereka boleh belajar daripada ramai pemain senior dalam Tom Heaton, Martin Dubravka, David De Gea Victor Lindelof dan orang-orang seperti itu yang telah melihat banyak perkara dalam bola sepak,”

“Jelas sekali anda mempunyai diri saya sendiri, Donny [van de Beek] dan beberapa pemain muda yang masih mempunyai banyak pengalaman dalam pasukan utama jadi bagi kami adalah penting untuk kami membimbing mereka dan kami membantu m mereka melalui latihan dan latihan. permainan dan saya rasa kami sema telah berlatih dengan baik.”

“Mungkin malam yang lepas adalah satu kekeliruan tetapi adalah penting kami mengumpulkan semua orang dan minit juga penting. la adalah pasukan m yang sangat berbeza dan kami hanya mempunyai masa yang singkat untuk bersedia untuk perlawanan dan ia adalah 45 minit yang penting untuk semua orang”

“Kami memerlukan minit-minit dan untuk meneruskan perkara ke hadapan. Kami mempunyai satu lagi perlawanan yang akan datang, jadi ia jelas tidak perlu dirisaukan.”

“Terdapat banyak pemain yang berbeza dalam pasukan dan pemain yang lebih muda akan datang, pemain yang kembali dari kecederaan juga jadi saya maksudkan ia adalah sebahagian daripada bola sepak. Anda perlu pergi ke yang seterusnya.”

“Kami mempunyai banyak perlawanan yang akan datang dari segi perlawanan persahabatan untuk benar-benar menyelesaikannya dan jelas sekali untuk menyatukan kumpulan semula, kumpulan teras pemain yang akan bermain dalam perlawanan menentang Burnley, bersedia dan berhasrat untuk pergi dan seperti yang saya katakan kecergasan adalah salah satu perkara yang paling penting pada masa ini, apabila anda baru kembali dan anda perlu menggerakkan kaki anda semula.”

“la penting untuk kami, tetapi apabila perlawanan menentang Burnley tiba, saya pasti seluruh skuad dan pengurus akan bersedia.”

Man United berada dalam prestasi yang baik menjelang rehat Piala Dunia, memenangi lima daripada enam perlawanan mereka sebelum musim dihentikan, termasuk kejayaan 2-1 ke atas Fulham dalam Liga Perdana kali terakhir.

Sumber : Sportmole

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴
... See MoreSee Less

43 minutes ago

31 CommentsComment on Facebook

Buktikan dulu ye..

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

in SJR we trust 💪💪🔴🔴

Paduu.. senyum eth😁😂

Semoga semua perancangan INEOS berjalan dengan lancar. Lambat atau cepat, progress kita itu yg kita mahu.

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Fairuz Yusof paduuu

Semoga pajang umur sir

Ada keja kosong tak jum..sy jd pengarah kebancuhan airan pun bole

Yg penting dia suda cakap, Greenwood player Manchester United. Tunggu saja la hujung season nanti apa cerita

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Kalau betul take over the club 100%

Jangan sembang je pula . Businessman biasa bagi ayat manis je dulu 😂

please walk the talk....😆😉

Aku selagi tak nampak bukti kukuh yang membuatkan United kembali ke zaman kegemilangan.. memang aku ketawa dulu..😌

Bawak masuk mbappe cepat.. Rembat dari real madrid tu 100juta on

Ini yang kita nak...umpama janji ahli politik 📏📏📏

Jgn sembang je last2 kelaut jgk ye😌

"Tapi tapi...SJR buat Tenhek botak anak emas dia jd kita kena #IneosOut "

Statement mcm ni benda biasa. You don't tell all your plans to others. He's smart, tu sbb dia billionaires..not us😭 Tapi tak boleh tahan bila grandpa ckp mungkin SJ tu tak wujud pun sbb takda siapa pernah jumpa dia.. adoii grandpa dlm busy² nak hire big names, best class sempat lagi melaser.

Jangan cakap saja. Kami pasukan nitizen memerhati stiap ayat yg dikeluarkn.

Orang yahudi je duit xpernah cukup.. last2, ke dalam juga..

Saya pula tiada wang yg banyak,jadi saya terpaksa “trust the process”..

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

11 hours ago

66 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🤧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🤦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi 🥺

Load More