Berita Terkini

‘Kekalahan tidak boleh diterima’ Erik Ten Hag

14BB167B-2EE2-43EA-8521-DDF44752CC4A

Pengurus Manchester United Erik ten Hag menyalahkan pemainnya berikutan kekalahan memalukan 7-0 kepada Liverpool dalam pertembungan Liga Perdana Ahad.

The Red Devils mempamerkan aksi yang baik pada separuh masa pertama menentang pasukan Jurgen Klopp di Anfield dan mereka hanya ketinggalan selepas gol lewat Cody Gakpo.

Bagaimanapun, United tunduk kepada kekalahan selepas rehat, bolos enam gol.  Ini kini kekalahan paling teruk kelab itu, rekod yang telah dipegang pada tahun 1931.

Bercakap selepas perlawanan, Ten Hag kecewa dengan keputusan itu dan berkata bahawa persembahan itu “tidak boleh diterima” kerana pemain gagal menjejaki larian pemain lawan

“Anda boleh mengalami kemunduran tetapi apa yang tidak boleh berlaku ialah anda tidak bersatu.”

“Anda perlu melakukan tugas anda, adalah mustahil untuk membuat keputusan yang salah dalam pertukaran.”

“Kami tidak menjejaki larian.  Kami tidak menjejak kembali dan itu, bagi saya, tidak boleh diterima.  Sebagai skuad, sebagai skuad, anda tidak boleh membenarkan perkara ini.”

United tidak berada di bahagian pertahanan terbaik dalam beberapa bulan kebelakangan ini tetapi mereka mempunyai kecenderungan untuk mendapat keputusan positif pada lewat permainan.

Turun 1-0 di Anfield, Red Devils benar-benar dalam permainan tetapi mereka gagal untuk keluar selepas rehat. Terdapat kekurangan integrasi tulen.

United hampir tidak menawarkan sebarang saluran pada separuh masa kedua dan secara pertahanan mereka berada di mana-mana.  Barisan belakang tidak dapat mengatasi serangan balas

Kekalahan yang memalukan itu jelas di luar persoalan dan Erik ten Hag akan mahukan respons yang kuat daripada pihaknya jika mereka menjadi tuan rumah kunjungan Real Betis pada malam Khamis.

Pakar taktik Belanda itu pasti akan melakukan perubahan pada skuad utama.  Dia boleh bermula dari pertahanan di mana Luke Shaw dan Diogo Dalot boleh dimainkan.

“Anda mungkin akan tewas, tapi bukan dengan cara seperti ini. Terutamanya di separuh masa kedua, tidak professional dan bukan Manchester United yang kita ketahui. Kami semua telah membuatkan penyokong setia pasukan sangat kecewa”.

“Ini bukan pasukan Manchester United minggu lepas. Pasukan yang menentukan keputusan dengan refleksi diri. Saya tidak melihatnya kembali hari ini”.

“Saya berkata apa yang saya katakan kepada pemain. Saya ingin tahu tafsiran mereka tentang permainan”.

“Saya terkejut kerana saya telah melihat minggu lepas dan bulan ini, pasukan kami berdaya tahan dan mempunyai sikap menang. Separuh masa kedua kami sama sekali tidak mempunyai sikap ingin menang. Kami tidak mengikuti kepada rancangan itu dan kami tidak melakukan kerja kami dengan sempurna”.

“Mereka (pemain) tidak bekerjasama lagi, mereka tidak memenuhi tugas mereka”.

Jika pemain menjelaskan alasan: ‘”Tidak, saya tidak memberi mereka peluang dengan alasan”.

“Banyak perkara membuat saya marah. Untuk mengakui gol yang begitu mudah pasti salah seorang daripada mereka telah dikenal pasti. Ia tidak mengikut rencana kami”.

Penghargaan kepada penyokong yang berkunjung ke tempat lawan:

“Itu sukar dan kami benar-benar perlu berterima kasih kepada mereka. Saya tidak boleh menyalahkan mereka kerana pergi kerana ia adalah persembahan yang sangat buruk, saya malu dengan penyokong hari ini”.

Sumber : Man Utd News / Manutd . Com

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar