Berita Terkini

Kecewa, tapi terpaksa berpindah untuk kariernya – James Garner

4c764bbd D79b 41d0 Bf99 C0a2a4496479

Pemain kelahiran akademi Man United James Garner membuka mulut perihal perpindahan nya dari Man United ke Everton. Ia merasakan kekecewaan tetapi perlu membuat keputusan itu demi kariernya..

James Garner adalah seorang pemain tengah muda yang digilap dari akademi Manchester United. Bakatnya terbukti menarik perhatian namun dalam usianya yang masih muda kesukaran mendapat tempat dalam skuad utama United..

Untuk mengembangkan lagi bakat dan kariernya, pihak United telah meminjamkan pemain muda ini ke kelab Championship Nottingham Forest. Ternyata dia berkembang sangat hebat apabila menjadi pasukan utama di sana..

Selama dua musim dipinjamkan, dia berkembang menjadi pemain tengah yang baik dan mampu bermain di peringkat liga EPL. Tetapi sekembalinya bersama United tidak memungkinkan dia mendapat minit permainan.

Pada musim panas lepas dia mengambil keputusan untuk bersetuju bahawa United perlu melepaskan nya dan dia juga mahu menimba pengalaman dan minit permainan yang lebih bagi meneruskan kariernya

“Jelas sekali sangat mengecewakan.  Ia (United) adalah kelab tempat saya berlatih lima kali seminggu selama bertahun-tahun, tempat saya membuat penampilan sulung.

“Tetapi saya tidak mahu terbantut.  Saya benar benar tidak mahu tinggal di sana dan apabila mereka berkata saya boleh pergi, saya bersetuju dengan itu.”

“Saya hanya fikir semuanya masuk akal.  Saya mempunyai dua musim yang baik secara pinjaman dan kembali ke United pada musim panas.”

“Saya tahu dalam diri saya saya tidak akan bermain jika saya kekal. Saya tahu ini masa yang sesuai sekarang, pada usia 21 tahun, untuk meneruskan dan mencuba dan mempertaruhkan nasib saya di tempat lain dan semoga mencari rumah, yang kini saya miliki di Everton.”

“Saya bukan hanya mahu menjadi tambahan dalam skuad atau hanya tambahan dalam latihan. Musim lalu, saya adalah salah seorang pemain utama dalam pasukan Forest dan itulah yang saya mahukan.”

“Saya tidak mahu menjadi pemain lain yang berada di sana untuk melengkapkan sesi latihan. Saya mahu menjadi sebahagian besar pasukan, sama ada sebagai pemain permulaan atau turun dari bangku simpanan.”

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

245

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Informasi Semasa |

Skuad penuh Manchester United menggabungkan pemain senior dan pemain muda yang membuat perjalanan ke London untuk aksi separuh akhir Piala FA menentang Coventry City.

Onana, Heaton, Bayindir, Dalot, Wan-Bissaka, Maguire, Jackson, Ogunneye, Amass, Casemiro, Mainoo, Eriksen, McTominay, Fernandes, Garnacho, Antony, Rashford, Hojlund, Wheatley, Forson, Amad

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Skuad penuh Manchester United menggabungkan pemain senior dan pemain muda yang membuat perjalanan ke London untuk aksi separuh akhir Piala FA menentang Coventry City.

Onana, Heaton, Bayindir, Dalot, Wan-Bissaka, Maguire, Jackson, Ogunneye, Amass, Casemiro, Mainoo, Eriksen, McTominay, Fernandes, Garnacho, Antony, Rashford, Hojlund, Wheatley, Forson, Amad

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

18 hours ago

43 CommentsComment on Facebook

Seperti biasa..Onana ..buat fans MU panas..

Keeper tu bwak sorang jer ckup..kalau injuries sekali pun bgi jer main...biar lepas nie xmain terus..🤣🤣🤣🤣🤣

N yet org salahkan ten hag. Aku nk tgk arteta, kloop or pep face injury list panjang mcm ni.. 🫣 admit it.. united have been unlucky sign signing that doctor from Arsenal.

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Harry Maguire adalah satu-satunya bek tengah yang cergas dan tersedia untuk Man United berdepan Coventry.

Raphael Varane, Lisandro Martínez, Johny Evans, Victor Lindelof kesemuanya dalam senarai kecederaan dan malang tidak berbau, Willy Kambwala pula kini mengalami kecederaan.

Difahamkan Erik ten Hag terpaksa menguji Casemiro sebagai bek tengah berpasangan dengan Maguire sebagai gandingan kecemasan.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Harry Maguire adalah satu-satunya bek tengah yang cergas dan tersedia untuk Man United berdepan Coventry.

Raphael Varane, Lisandro Martínez, Johny Evans, Victor Lindelof kesemuanya dalam senarai kecederaan dan malang tidak berbau, Willy Kambwala pula kini mengalami kecederaan.

Difahamkan Erik ten Hag terpaksa menguji Casemiro sebagai bek tengah berpasangan dengan Maguire sebagai gandingan kecemasan.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

19 hours ago

174 CommentsComment on Facebook

Mgkin dkt london macam cuaca dkt malaysia .. panas sejuk panas sejuk .. dan ramai player yg demam malaria tapioka..

Letak Maguire sorg je back..yg lain main belah atas.....die sorg blh je handle kelab bawahan mcm ni...

still di mata fans menyu kat malaysia ten hag yang salah walaupun tinggal sorang je cb available

Load More