Berita Terkini

‘Keberadaan Casemiro kami lebih selamat’ Luke Shaw

2fd04281 Ce3e 406e 9dfd 48cb911a80ae

Luke Shaw telah berkata bahawa Manchester United berasa lebih selamat apabila Casemiro berada di atas padang.

Pemain antarabangsa Brazil itu kini digantung dalam Liga Perdana, selain dua perlawanan terakhir menentang Leeds United berikutan kad merahnya ketika menentang Crystal Palace.

Casemiro juga tidak akan hadir menentang Leicester City dalam liga hujung minggu ini, tetapi dia layak untuk aksi Liga Europa dan telah pergi ke Sepanyol bersama skuadnya untuk perlawanan pertama pusingan kalah mati Liga Europa menentang Barcelona.

Pemain berusia 30 tahun itu menjadi tonggak utama pasukan Erik ten Hag sejak ketibaannya, membuat 30 penampilan dalam semua pertandingan, menyumbang empat gol dan lima bantuan, dan Shaw telah memuji rakan skuadnya menjelang pertembungan Eropah di Camp Nou.

“Saya rasa dia agak jelas untuk melihat betapa pentingnya dia kepada pasukan apabila dia tidak bermain,”.

“Bagi kami, dia memberi kami perasaan bahawa kami tahu terdapat banyak keselamatan, terutamanya kerana kedudukannya, di mana dia sentiasa berada.”

“Dia suka memenangi bola semula dan membuat terjahan. Kami selalu memberitahunya dia suka memberikan bola supaya dia boleh pergi dan memenanginya semula.”

“Saya fikir dia adalah pemain yang sangat penting untuk kami dan saya sangat gembira untuk mendapatkannya kembali malam esok kerana, seperti yang saya katakan, dia sangat merindui kami.”

Shaw turut berkongsi pandangannya mengenai peningkatan Man United sejak tewas dua perlawanan pembukaan musim ini kepada Brighton & Hove Albion dan Brentford dalam Liga Perdana.

“Saya fikir jelas bukan sahaja saya sendiri tetapi saya fikir pasukan dalam dua perlawanan pertama tidak berada di tempat yang sepatutnya

“Ia jelas satu permulaan yang sangat sukar tetapi saya fikir kami telah belajar daripada itu dan kami telah berkembang sebagai satu pasukan, bukan sahaja sebagai individu tetapi sebagai satu pasukan.”

“Saya fikir sekarang secara kolektif dia menunjukkan prestasi kami dan ke mana kami pergi. Sudah tentu, dia membantu pengurus, dia benar-benar bagus dan telah menunjukkan banyak kepercayaan kepada saya. Perkara utama saya sekarang ialah membalas kepercayaan itu dengan dedikasi. siapa yang baik dan membantu pasukan sebaik mungkin.”

Shaw juga berkata bahawa pemain Man United “tidak sabar” untuk menguji diri mereka menentang pasukan Barcelona yang memenangi setiap 11 perlawanan terakhir mereka dalam semua pertandingan.

“Ia pastinya perlawanan yang sangat besar, ia adalah satu yang kita semua nantikan. Dan ya, ia akan menjadi ujian besar, ia akan menunjukkan kepada kita di mana kita berada. Tetapi saya fikir di mana kita berada pada masa ini, kita berada. bersedia untuk itu,” tambahnya.

Shaw, yang berpotensi digunakan dalam pertahanan tengah di Camp Nou dengan ketiadaan Lisandro Martinez kerana penggantungan, telah menjaringkan satu gol dan memberikan tiga bantuan dalam 27 penampilan untuk Man United musim ini.

Sumber : Sportsmole

Lain-Lain Artikel