Kata-kata Lukaku selepas menyertai United

0

Romelu Lukaku telah kembali menyertai Chelsea untuk kali kedua sekali gus peminat dapat melihat aksinya di kancah Liga Perdana Inggeris.

Untuk peminat Chelsea, ia merupakan satu detik yang sangat indah dan bermakna kepada pasukan mereka. Bekas penyerang mereka itu kembali menyertai pasukan Chelsea selepas dijualnya pada 2014.

Untuk pengetahuan umum, ada perkara yang peminat Chelsea tidak mahu lihat pada ketika ini, iaitu kata-kata Lukaku selepas menyertai United pada 2017.Lukaku telah menyatakan yang Manchester United merupakan kelab terbaik di dunia.

Lukaku telah melengkapkan 2 musim ketika bersama United. Dia telah melakukan yang terbaik kepada pasukan namun kariernya bersama United tidak seperti yang diimpikan. Pada musim pertama, dia berjaya melakukan dengan baik namun musim kedua merupakan musim yang sukar ketika United di bawah bimbingan Jose Mourinho. Dia berjaya menjaringkan 28 gol dalam 66 penampilan bersama United.

Lukaku kemudian telah dijual ke Inter Milan pada tahun 2019. Dia telah menikmati musim yang gemilang bersama pasukan tersebut dengan kejayaan menjuarai liga Seria A dan menjaringkan lebih banyak gol dibandingkan ketika berada di United.

Sekarang dia telah kembali dalam kancah Liga Perdana Inggeris. Dia pasti mahu membuktikan dia adalah pemain yang lebih baik pada musim ini. Dia tidak mahu hanya dilihat bagus di liga Seria A. Dia cuba gagal melakukan yang terbaik ketika bersama kelab terbaik di dunia pada waktu itu.

Selamat maju jaya Romelu Lukaku.

- Advertisement -