Berita Terkini

‘Kami tidak akan biarkan dia pergi’ reaksi De Gea berkenaan minat Real dengan Garnacho

A4fe1278 D811 424f B026 0c68d0765d8e

Bintang Manchester United, David De Gea bertegas untuk tidak membenarkan rakan sepasukan Alejandro Garnacho menyertai Real Madrid.

Beliau memberitahu perkara ini kepada media selepas United tewas 1-0 dalam perlawanan persahabatan menentang Real Betis.

United kendalian Erik ten Hag telah mengalami dua kekalahan teruk dalam dua perlawanan persahabatan terakhir mereka. Kekalahan 4-2 menentang Cadiz dilkuti dengan kekalahan 1-0 kepada Betis.

Selepas perlawanan menentang Betis, De Gea ditanya tentang minat Los Blancos terhadap bekas produk akademi Atletico Madrid, Alejandro Garnacho.

Garnacho dibeli dari La Rojiblancos dengan bayaran £300,000. Dia kini memperoleh sekitar £5,000 seminggu. Bagaimanapun, The Red Devils berminat untuk mengikatya dengan kontrak jangka panjang.

Minat Real Madrid mungkin merosakkan rancangan kelab Liga Perdana itu. De Gea, bagaimanapun, tidak akan biarkan anak muda itu pergi. Dia berkata (melalul Metro):

“Kami tidak akan membiarkan dia pergi.”

Garnacho telah menjadi tumpuan yang jarang berlaku untuk pasukan Manchester United yang sederhana musim ini. Dia telah menjaringkan tiga gol dan memberikan tiga bantuan dalam 10 perlawanan untuk pasukan senior di semua pertandingan.

United pula berada di tangga kelima dalam carta Liga Perdana. Mereka jauh dari pendahulu liga Arsenal, 11 mata adalah margin tepat defisit selepas 14 perlawanan.

Cristiano Ronaldo juga telah tiada selepas kontraknya bersama The Red Devils ditamatkan pada bulan lepas. Ten Hag tidak mampu untuk

melepaskan Garnacho juga dari barisan serangan United yang semakin berkurangan.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel