Berita Terkini

Kami boleh mengalahkan mereka di Elland Road – Erik Ten Hag

02CA95B9-57BE-464D-9983-4B7C7A5CD14D

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag, menekankan cita-cita untuk menang berdepan Leeds United di Elland Road, Ahad ini

United dan Leeds baru sahaja bertembung di Old Trafford dan berakhir keputusan seri 2-2 dalam perlawanan epik.

Perlawanan menghiburkan di laman sendiri, Manchester United sebenarnya terpaksa berpuas hati dengan satu mata.

United malah ketinggalan dua gol lebih awal.

Keputusan seri ini mengekalkan Man United kekal di tempat ke-3 dengan 43 mata, gagal menyamai mata Man City, iaitu satu jalur di atas dengan 45 mata.

Bagi Leeds, keputusan ini sudah memadai untuk melonjakkan mereka ke tangga ke-16.

Hujung minggu ini, Manchester United dan Leeds bertemu semula, tetapi kali ini ia adalah ditempat Leeds pada Minggu 23 Liga Perdana.

Walaupun kecewa untuk seri di Old Trafford, Ten Hag berpuas hati dengan keupayaan pasukannya untuk bangkit daripada ketinggalan dua gol yang dia percaya akan berguna di Elland Road.

“Sudah tentu ia akan menggembirakan kami kerana apabila kami bermain perlawanan kedua dalam beberapa hari, jika kami bermain permainan kami, kami boleh mengalahkan mereka,” kata Ten Hag kepada BBC.

Tambahan pula, Ten Hag merasakan syarat yang perlu dipenuhi oleh pasukannya jika mahu menang di tempat sendiri kepada Leeds nanti ialah tampil lebih tajam di hadapan pintu gol lawan.

“Kami perlu menewaskan mereka. Tetapi anda perlu bertenang sepanjang masa,” kata Ten Hag.

“Dalam 20 minit terakhir apabila kedudukan 2-2 kami mencipta banyak peluang tetapi penyudahnya tidak selalunya baik. Kami memerlukan lebih klinikal.”

Sumber : Bola .net / Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar