Berita Terkini

Kad merah Shaw bersama England bawa berita gembira skuad United

Ec22af80 C19b 4c53 Ba3a 44cef7e57108

Pemain pertahanan United, Luke Shaw diberi arahan keluar padang semasa perlawanan kelayakan Euro 2024 England menentang Itali.

Kedua-dua Shaw dan Harry Maguire diberikan caps oleh Gareth Southgate untuk memulakan kemenangan 2-1 untuk Three Lions.

Declan Rice dan Harry Kane menjaringkan gol buat England..

Anak buah Southgate kelihatan berada dalam kawalan sehingga Mateo Retegui menemui bahagian belakang jaring, menyebabkan permainan menjadi huru-hara..

Tugas England untuk bertahan menjadi lebih sukar dengan dibuang padang oleh Shaw.

Pemain pertahanan United itu menerima dua kad kuning dalam masa 54 saat sahaja..

Yang pertama adalah untuk membuang masa dalam usaha untuk membantu pasukannya mengekalkan pendahuluan tipis mereka.

Yang kedua datang selepas terjahan ke atas pemain antarabangsa Itali.

Dengan Gli Azzurri melakukan serangan balas dan Maguire terjatuh di lantai akibat kecederaan, Shaw menurunkan untuk memecahkan permainan dan memberi masa kepada England untuk mengatur semula diri mereka di bahagian belakang.

Berikutan kad merah Shaw kini bersedia untuk terlepas perlawanan seterusya menentang Ukraine.

Penggantungan pemain itu sudah pasti berita baik untuk Erik ten Hag dan penyokong United.

Dengan penghujung musim semakin hampir, perlawanan akan datang dengan sengit dan pantas untuk Red Devils, yang masih aktif bersaing dalam tiga pertandingan.

Dengan Shaw kini dijangka kembali ke Carrington lebih awal, dia akan dapat berehat sebelum jadual perlawanan yang huru-hara yang akan menyaksikan United bermain sembilan perlawanan pada bulan April.

Yang pertama daripada sembilan perlawanan United bulan dean akan menentang Newcastle pada 2 April satu pertaruhan tinggi yang boleh membuktikan penting dalam pertarungan empat teratas

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Informasi Semasa |

Erik Ten Hag dijangka akan memberikan maklumat terkini tentang Tyrell Malacia dalam sidang akhbar hari Jumaat, selepas minggu lalu mendakwa bek kiri Belanda itu dikatakan semakin pulih selepas melalui beberapa siri kecederaan berulang.

United tidak dapat memanggil semula Alvaro Fernandez daripada pinjaman beliau di Benfica. Pemain telah dihadkan hanya bermain perlawanan rasmi untuk dua kelab (di mana Fernandez telah beraksi untuk Granada dan Benfica) dalam satu musim. Tambahan pula perpindahan pinjaman berkenaan telah di selitkan dengan klausa pembelian tetap pada harga €6 juta, yang akan menjadi pembelian wajib jika beliau memulakan 50% daripada baki perlawanan Benfica semasa tempoh pinjaman.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Erik Ten Hag dijangka akan memberikan maklumat terkini tentang Tyrell Malacia dalam sidang akhbar hari Jumaat, selepas minggu lalu mendakwa bek kiri Belanda itu dikatakan semakin pulih selepas melalui beberapa siri kecederaan berulang.

United tidak dapat memanggil semula Alvaro Fernandez daripada pinjaman beliau di Benfica. Pemain telah dihadkan hanya bermain perlawanan rasmi untuk dua kelab (di mana Fernandez telah beraksi untuk Granada dan Benfica) dalam satu musim. Tambahan pula perpindahan pinjaman berkenaan telah di selitkan dengan klausa pembelian tetap pada harga €6 juta, yang akan menjadi pembelian wajib jika beliau memulakan 50% daripada baki perlawanan Benfica semasa tempoh pinjaman.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

36 minutes ago

18 CommentsComment on Facebook

Pemain muda xbagi peluang duk bagi senior xbole pakai..

harry amass kan ada 😂

Brandon Williams masih player kita. Bagilah peluang kedua pada dia.. dah terdesak nie..

Salah siapa

Mantap menyu punya investment

Yang boleh backup pegi loan kan , yang loan pegi terminate kan . Harapkan la lagi shaw dengan malacia je kat lb tu .

Kalo susah sangat ambik aku je la

Antony tu calon terbaik utk posisi LB dalam keadaan sekarang,mohon laa pak tenhek gunakan dia posisi tu. Rekod trackback dia bagus,boleh buat defnsif tackle dan kelajuan dia susah winger lawan nak tinggalkan mcm selalu jd kat lindelof di LB.

Kiri bg la dalot/amrabat...boleh buat larian intercep....kanan boleh try lindelof....sekurang2nya lindelof.mmg kaki kanan dan leh buat long ball pass....

Atok dulu menang ngn Wenger main pakai pertahanan je semua..pandai2 botak lah nk urus cmne. Nk letak anton main LB pun apa masalahnya. Kreativiti masing2..takkan hal camni pun dh pening. Jauh lagi perjalanan nk bimbing kelab besar ni.

Kalau bw pulak macam mana. Takleh panggil balik jugak sekarang?

Elok.ada Bek Tothenam p bg balik hahaha regulion tu dah ok dah..

Mistake terlalu awal lepaskan Reguilon..sepatutnya kekal kn Reguilon sampai habis season..terlalu confident dgn kesembuhan Shaw 100%..perlu ada back up kpd Shaw terlebih dahulu kecuali Malacia sudah cergas sepenuhnya barulah boleh release Reguilon.

Nampaknya ten hag dah kelam kabut pertahanan tidak kukuh.. habislah..ada pemain cergas di jual dan di loan habis..haiyaa

Aduhh kacaww..bw kasi pnggil first E..dah hujung2 nie

Loan lagi player ape ke apr

Bro just dissapeared in thin air..mengalahkan maternity leave. Speedy recovery Malacia. Skrg regret lah. Masa nak loan & jual tak pikir panjang yg utd ni ramai collection kaca.

Shaw tak cergas. AWB cedera lagi. Malacia dah mati katanya. Reguilon dah dilepaskan. Fernandez dipinjamkan. Tinggallah abang Dalot sorang bek sisi yang cergas sepanjang musim ni. Harry Amass pula baru 16 tahun, awal sangat nak bagi main. Keputusan2 kelab yang dilihat canggung memberikan impak besar terhadap ketersediaan pemain2 skuad utama. Matilahnak.

Load More

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴
... See MoreSee Less

4 hours ago

98 CommentsComment on Facebook

Jgn kecek saje srupo zambualllll sudah la

Kasi tunjuk hasil la dlu.. bru bole sembang.. huhu jgn2 kita da kena tipu x haha..

Good Luck Sir!

Mantap!

Sheikh Jassim is watching....

Buktikan dulu ye..

Nak jugak sheikh jassim!!!😭😭

Glazer's lagii bertambah senyum

Semoga berjaya mengembalikan kegemilangan MU..GGMU

Yg ni yg kita nak dengar ..

abg jual burger ke?

Tunggu dan lihat..

Muka ada sinyum. Moga ada manyis-manyis

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

x kesah la apa tujuan dia nk jadi owner yg penting ada kemajuan utk kelab

Mantap.👍

Mantap pak abu

Cantik mabapeee

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Aku taknak puji dulu.

Mantap boss..

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

in SJR we trust 💪💪🔴🔴

harap apa yg di katakan..akan di.kotakan...tp setakat ni mmg positif...

Klu niat DIA hanya Minat utk sukan trutama naikan blik manutd bguslah

Load More