Jesse Lingard enggan tandatangani kontrak baharu

0

Jesse Lingard telah menolak tawaran kontrak baru Manchester United, menurut laporan.

Pemain tengah itu menghabiskan musim lalu dengan pinjaman di West Ham di mana beliau telah menampilkan aksi mengagumkan, dengan menjaringkan sembilan gol dalam 16 penampilan.

Berita mengenai Hammers mahu menjadikan beliau sebagai perpindahan tetap hebat diperkatakan semasa jendela perpindahan musim panas tetapi United enggan melepaskan beliau pergi selain Ole Gunnar Solskjaer mahu menjadikannya sebagai pilihan pemain musim ini.

Kontrak Lingard dengan United akan tamat pada penghujung musim ini yang bermaksud jika beliau tidak membuat perjanjian baharu, beliau akan tersedia percuma.

Queens Park Rangers v Manchester United, ManU - Pre-season Friendly Jesse Lingard of Manchester United looks on during t

Menurut ESPN, The Red Devils kini telah membuat pendekatan awal untuk menawarkannya kontrak baharu untuk mengekalkan beliau di Old Trafford selain tidak mahu melepaskan Lingard secara perpindahan percuma.

Tetapi Lingard memilih untuk menolak cadangan itu kerana beliau mahukan jaminan dari Solskjaer sepanjang masa bermainnya.

Lingard telah bermain lebih banyak minit untuk England sejak awal musim daripada beliau bersama United setakat ini, satu-satunya penampilannya musim ini adalah masuk dari bangku simpanan pada 86 minit menentang Southampton.

GettyImages-1338651303-1e34

Aksi bersama Hammers musim lalu menyaksikan beliau mempertaruhkan tempat untuk mendapat tempat dalam skuad Euro 2020, namun Gareth Southgate terpaksa menggugurkan beliau pada saat akhir.

Sekarang beliau kembali dalam rancangan Southgate dan beliau ingin memastikan beliau terus bermain bola sepak biasa untuk memastikan tempatnya dalam skuad kebangsaan. Beliau masih menunggu jaminan dari United dan Solskjaer mengenai peranannya di kelab dan di mana beliau berada dalam projek United, sebelum membuat keputusan adakah beliau akan bersetuju untuk kekal.

- Advertisement -