Jamie O’Hara pelik harga Ben White lagi mahal dari Varane

0

Harga Ben White ke Arsenal menimbulkan banyak persoalan dari Jamie O’Hara.Bekas pemain Tottenham itu bingung dan heran mengapa harga White lebih mahal daripada Raphael Varane.

Arsenal baru sahaja menyelesaikan perpindahan White.Pemain pertahanan England itu ditebus dengan bayaran 50 juta pound dari Brighton.

The Gunners mengambil risiko besar untuk membeli White.Harga 50 juta pound cukup mahal untuk ukuran pemain pertahanan tengah yang sebenarnya belum terbukti sepenuhnya.

Selain itu, harga perpindahan White lebih mahal daripada Raphael Varane.Pemain pertahanan Perancis itu dilaporkan berpindah ke Manchester United dengan bayaran 41 juta pound.

Mengapa harga perpindahan Ben White lebih mahal daripada Raphael Varane? Itu adalah persoalan besar di fikiran setiap orang, termasuk Jamie O’Hara.

“Dia belum terbukti.Dia sudah bermain di Liga Perdana.Dia bermain untuk England tetapi dia bukan Varane kata O’Hara kepada talkSPORT.

“Mereka mungkin dapat memberinya lebih banyak wang, lebih banyak gaji dan mungkin mereka dapat menarik pemain dengan sedikit lebih sedikit dan membayar yuran yang lebih rendah kerana mereka dapat memilih pemain jenis itu.”

Arsenal tentu akan sangat gembira jika mereka mendapatkan Varane. Namun, O’Hara percaya bahawa The Gunners sedar bahawa mereka tidak dapat menarik pemain berkaliber Varane sehingga mereka terpaksa mengintai White.

“Arsenal ingin memiliki Varane dan membayar £ 42 juta untuknya tetapi Varane tidak akan pergi ke sana, jadi mereka tidak dapat membeli Varane.

“Mereka tidak dapat membeli Varane sekarang namun Mereka dapat menarik perhatian Ben White, yang merupakan bakat yang semakin meningkat, dan disebabkan itu mereka harus membayar harga yang tinggi untuknya, tetapi mereka tetap mendapat pemain yang sangat bagus.

“Mereka mengumpulkan skuad yang merupakan skuad yang sangat muda dan menarik.Saya harus katakan, saya kagum dengan apa yang telah mereka lakukan setakat ini. ”

Sumber: talkSPORT

- Advertisement -