Berita Terkini

Jadon Sancho belum kembali ke Manchester

Ebb882ed Ba54 4a8d B03d 57caed146286

Pemain sayap United, Jadon Sancho dilaporkan tidak kembali ke Manchester untuk berlatih bersama skuad Red Devils.

Selepas hampir sebulan berehat, pertandingan di England akan bermula lagi. Sebelum pelancaran Liga Perdana, pertandingan Piala Carabo akan dimainkan pada pertengahan minggu ini sebagai pemanasan badan.

Manchester United sendiri layak ke pusingan keempat Piala Carabao. Mereka akan menentang Burnley untuk tiket ke suku akhir pada pertengahan awal pagi esok

Manchester Evening News melaporkan bahawa MU mungkin tidak dapat berkuasa penuh dalam perlawanan ini. Kerana Jadon Sancho dikatakan tidak pulang ke England.

Menurut laporan itu, Manchester United telah pun mengadakan latihan sebagai persediaan menghadapi perlawanan Burnley. Tetapi Sancho tidak kelihatan di Carrington yang merupakan pangkalan latihan MU.

Sancho dilaporkan masih belum kembali ke England. Kerana dia masih berlatih seorang diri di Belanda.

Pemain sayap itu pergi ke Belanda atas cadangan Erik Ten Hag. Beliau menerima menu latihan khas untuk memulihkan keadaan fizikal dan mental pemain.

Dalam wawancaranya baru-baru ini, Erik Ten Hag tidak menetapkan tarikh akhir untuk kembalinya Sancho ke dalam skuadnya.

Dia mahu Sancho cergas sepenuhnya di Belanda. Dia mahu pemain sayap itu mencari keyakinan dan kembali ke prestasi terbaiknya semula.

Jadi dia akan membiarkan Sancho berlatih selama mungkin di Belanda sebelum pemain itu dibawa pulang ke Manchester.

Manchester United tidak terlalu risau dengan ketiadaan Sancho. Kerana mereka mendapat kuasa tambahan dalam sektor sayap.

Facundo Pellistri sudah pun pulang dari Piala Dunia 2022. Dia sedia membantu Red Devils berdepan Burnley nanti.

Sumber : Bola. Net Man Utd News

Lain-Lain Artikel