Berita Terkini

‘Itu adalah gol yang MENAKJUBKAN’

'itu Adalah Gol Yang Menakjubkan'

Ralf Rangnick memuji sumbangan yang ‘menakjubkan’ dari Cristiano Ronaldo dan berkata ia merupakan persembahan terbaik pemain berusia 37 tahun itu dalam beberapa minggu ketika Manchester United kembali ke arah kemenangan ketika menentang Brighton.

Pelbagai persoalan yang timbul apabila Ronaldo memasuki perlawanan pada malam Selasa lalu, ketika dia sedang berada dalam musim kemarau gol pada enam perlawanan yang lepas secara berturut-turut.

Akan tetapi, apabila dia memecahkan kebuntuan pasukannya berikutan hantaran bola dari Scott McTominay, Rangnick memuji sumbangan ‘penting’ Ronaldo dalam menghidupkan semula bidaan pada kedudukan empat teratas pasukan ini di dalam Liga Perdana.

‘Itu adalah gol yang menakjubkan,’ kata Rangnick. ‘Ianya bukan sahaja merupakan gol yang penting, ia juga merupakan gol yang sangat menakjubkan.

‘Saya rasa secara keseluruhannya, ia merupakan persembahan yang baik dari Cristiano.

‘Dia berada di sana dengan bertenaga, dia sentiasa cuba untuk membantu rakan sepasukannya, jadi, saya rasa ini semestinya merupakan persembahan yang terbaik darinya berbanding minggu-minggu yang lepas dan ianya gol yang sangat, sangat penting buat kami.’

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244,720

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄
... See MoreSee Less

1 hour ago

64 CommentsComment on Facebook

Good Luck Sir!

Buktikan dulu ye..

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

Fairuz Yusof paduuu

Yg ni yg kita nak dengar ..

Aku taknak puji dulu.

Mantap pak abu

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Jangan cakap saja. Kami pasukan nitizen memerhati stiap ayat yg dikeluarkn.

in SJR we trust πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”΄πŸ”΄

Yg penting dia suda cakap, Greenwood player Manchester United. Tunggu saja la hujung season nanti apa cerita

Kasi settle hutang kelab la

Semoga pajang umur sir

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Rindu Sheikh Jassim

Semoga semua perancangan INEOS berjalan dengan lancar. Lambat atau cepat, progress kita itu yg kita mahu.

Fuhhh...ayat die.....padu..........

Bawak masuk mbappe cepat.. Rembat dari real madrid tu 100juta on

Aku selagi tak nampak bukti kukuh yang membuatkan United kembali ke zaman kegemilangan.. memang aku ketawa dulu..😌

Kalau betul take over the club 100%

please walk the talk....πŸ˜†πŸ˜‰

x kesah la apa tujuan dia nk jadi owner yg penting ada kemajuan utk kelab

Paduu.. senyum ethπŸ˜πŸ˜‚

Pakcik muka tenung.. Cm tgh usha bini fred... πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ Sejak fred dh blah... Xdpt tgk lg.. Makcik lawa... Shiera Zack

abg jual burger ke?

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

11 hours ago

68 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🀧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🀦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi πŸ₯Ί

Load More