Berita Terkini

Inter Milan mahukan ketua pasukan Sweden Victor Lindelof..

77B15889-9ACA-4E34-A945-5B5A4DD9D6C8

Laporan dari 90minit mendakwa gergasi Serie A, Inter Milan berminat dengan pemain pertahanan Sweden, Victor Lindelof, yang ditandatangani oleh Manchester United dengan harga €45 juta

Lindelof telah jatuh pangkat di Old Trafford dan perlu meninggalkan kelab untuk bermain setiap minggu. Perpindahan ke Inter Milan mungkin sesuai dengan pemain itu musim depan.

Gergasi Serie A itu akan kehilangan pemain seperti Milan Skriniar dan Stefan de Vrij apabila kontrak mereka tamat pada musim panas.

Mereka perlu membawa masuk pengganti yang mencukupi dan Lindelof akan menjadi keuntungan besar untuk mereka.

Sementara itu, Manchester United menandatangani Lisandro Martinez dan Raphael Varane dalam dua jendela perpindahan musim panas lalu. Lindelof kini merupakan pemain pertahanan pilihan ketiga atau keempat kelab.

Dan pemain berusia 28 tahun itu perlu bermain secara teratur pada peringkat kerjaya ini.

Menginap di Manchester United tidak sesuai untuk pemain yang berkualiti terutamanya jika dia tidak mendapat masa permainan yang tetap.

Ia masih dapat dilihat sama ada Inter Milan boleh bersetuju dengan bayaran dengan Manchester United dalam beberapa bulan akan datang. Laporan baru-baru ini mendakwa bahawa Manchester United bersedia untuk menunaikan pembelian €45 juta mereka.

Inter Milan dilaporkan menghadapi masalah kewangan dan mungkin tidak dapat membayar pemain itu sekiranya Red Devils tidak memenuhi tuntutan mereka.

Sementara itu, Harry Maguire telah dikaitkan dengan perpindahan dari Manchester United juga.

Bekas pemain pertahanan Leicester City itu telah jatuh dari barisan United dan kini menjadi pertahanan simpanan kelab itu.

The Red Devils akan berusaha untuk menguatkan skuad mereka dengan secukupnya semasa jendela perpindahan musim panas. Dan mereka sepatutnya mencari wang tunai kepada pemain lain.

Seseorang seperti Lindelof boleh memperoleh bayaran perpindahan yang tinggi untuk mereka, dan perpindahan ke Inter Milan adalah sesuai untuk semua yang berkenaan.

Lindelof adalah pemain penting untuk Benfica sebelum berpindah ke Manchester United, dan dia pastinya mempunyai kualiti untuk berkembang maju dalam bola sepak Itali juga..

Dia mungkin berkembang menjadi pemain penting untuk Inter Milan pada musim-musim akan datang. Tambahan pula, pemain pertahanan itu berada di puncak kariernya dan berkemungkinan akan memberi impak segera di San Siro.

Sumber : Man Utd News / Hard Tackle

 

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar