Berita Terkini

‘Ia bukan standard kami’ Ten Hag tidak berpuas hati prestasi anak buahnya

EDDF606D-8B7C-4329-9666-56BE27D424E0

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag telah menyelar anak buahnya dalam perlawanan menentang Cadiz CF..

Dengan kebanyakan bintang pasukan utama United bersaing di Piala Dunia FIFA 2022, Red Devils menurunkan pasukan muda untuk perlawanan persahabatan menentang pasukan Sepanyol.

Namun pun begitu United juga mempunyai pengalaman dalam barisan mereka.

Martin Dubravka, Victor Lindelof, Aaron Wan- Bissaka, Anthony Martial, Anthony Elanga, Scott McTominay dan Donny van de Beek semanya memulakan permainan.

Pemain muda Teden Mengi, Brandon Williams, Zidane Igbal dan Alejandro Garnacho membentuk seluruh kesebelasan utama..

Walaupun mempunyai gabungan pemain muda dan pengalaman baik di atas padang, anak buah Ten Hag memulakan permainan dengan buruk untuk mendapati diri mereka ketinggalan 2-0 selepas 14 minit.

Cadiz, yang berada di tangga ke-19 La Liga, menjaringkan gol enerusi Carlos Sanchez dan Anthony Lozano.

“Agak jelas kami tidak terjaga, kami tertidur dalam 15 minit pertama. Mereka adalah ancaman dalam peralihan. Dalam gol kedua kami tidak sedar, pertahanan rehat yang teruk – terutamanya di bahagian tengah, kami dilarikan. Ia tidak boleh, tidak boleh diterima.”

Anthony Martial mendapat satu gol buat Red Devils menerusi sepakan penalti pada minit ke-21. Walau bagaimanapun, Ten Hag merasakan banyak kerosakan berlaku pada suku pertama

“Gol pertama juga, permainan yang ditetapkan, organisasi yang buruk dan disiplin, anda bolos satu gol. Selepas itu, kami datang dalam permainan, tetapi tidak dapat membuat gol penyamaan sebelum separuh masa. 15 minit pertama tidak boleh berlaku dan ia tidak sepatutnya berlaku.”

“Itu bukan standard kami. Kami akan bercakap esok analisis  dan teruskan kerana ini tidak boleh berlaku pada masa hadapan.”

Pasukan itu memasuki separuh masa dengan Cadiz mendahului 2-1. Ten Hag membuat 10 pertukaran semasa rehat, dengan Dubravka satu-satunya pemain yang kekal di atas padang. la pada mulanya kelihatan berkesan, dengan pemain muda Kobbie Mainoo menyamakan kedudukan Manchester United pada minit ke-48.

Bagaimanapun, Ruben Sobrino meletakkan Cadiz kembali di hadapan sembilan minit kemudian sebelum Tomas Alcarcon menjadikan kedudukan 4-2 pada minit ke-77.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar