Berita Terkini

Heroin Titanic Kate Winslet memuji Marcus Rashford

42e4d42f 0e1a 4c90 8c5a D1d23e2d4ffa

Bintang Hollywood Kate Winslet telah memuji kerja bintang Manchester United, Marcus Rashford, menggelarnya sebagai manusia yang luar biasa.

Pada 2021, semasa kemuncak COVID- 19, penyerang Manchester United itu memaksa kerajaan UK membatalkan keputusan mereka mengenai makanan sekolah percuma untuk kanak-kanak yang terdedah di seluruh negara.

Beliau juga melakukan kerja yang sangat baik untuk membantu keluarga berisiko, yang mana beliau telah dianugerahkan MBE.

Winslet berkongsi bahawa dia kagum dengan jaringan Rashford dalam kemenangan 3-0 England ke atas saingan Kumpulan B Plala Dunia FIFA 2022, Wales minggu lalu.

Pelakon ‘Titanic’ itu seterusnya menambah bahawa dia mendidik anaknya tentang mengapa graduan Manchester United itu sangat luar biasa.

Dalam temu bual dengan BBC News, Winslet berkata:

“Saya menonton perlawanan malam tadi bersama anak saya dan saya menoleh kepadanya dan berkata, adakah anda tahu betapa luar biasa lelaki itu?

“Dan Joe berkata, oh ya, dia menjaringkan gol ini. Kemudian saya berkata saya tidak bercakap tentang bola sepak.”

“Biar saya beritahu anda apa yang lelaki itu lakukan semasa Covid. Dan yang saya maksudkan, terima kasih kepada seseorang seperti dia dan kita perlu menggunakan suara kita dan cuba sekurang kurangnya meningkatkan kesedaran. Kita perlu merombak sistem. Jika ia tidak berfungsi, ubahnya, betulkan, buat lebih baik.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel