Berita Terkini

Hati dan Minda Cavani sudah kembali bersama United

Hati-dan-Minda-Cavani-kembali-bersama-United

Penyerang utama United, Edinson Cavani telah menjaringkan 17 gol pada musim pertamanya bersama United. Ia merupakan prestasi yang baik bagi seorang penyerang veteran yang hampir 5-6 bulan tidak bermain dalam perlawanan kompetitif sebelum menyertai United.

Namun pengakhiran pasukan United begitu menyecewakan selepas tewas dalam penentuan sepakan penalti dalam perlawanan akhir Piala Europa dan pasukan Uruguay juga mempunyai nasib yang sama selepas mereka terkandas di peringakt suku akhir kejohanan Copa Amerika dalam penentuan sepakan penalti.

Selepas hampir sebulan berlalu, Cavani telah mendapat rehat yang secukupnya dari segi fizikal dan mentalnya.

Penyerang veteran United ini telah muat naik gambarnya bermain di Old Trafford. Dia telah bersedia untuk kembali bersama United untuk musim keduanya ini.

Cavani telah meraikan jaringan gol ketika mentang Fulham dengan hasil jaringan jarak jauh yang cantik pada bulan Mei lepas.

Ketika itu, 10 ribu penyokong dibenarkan hadir untuk menyaksikan perlawanan tersebut selepas hampir setahun mereka bermain tanpa kehadiran penyokong.

Mesej yang diberikan Cavani ini membuktikan dia akan kembali fokus untuk bermain untuk United dan bersedia menjadi sebahagian daripada pemain-pemain dalam usaha menamatkan kemarau piala. Dia sangat bersemangat dan bermotivasi tinggi dalam menghadapi musim baru ini.

Semasa kontraknya hampir berakhir pada bulan lepas, Ole Gunnar Solskjaer mahukan Cavani untuk kekal bersama United untuk berkongsi pengalaman dengan pemain-pemain muda United.

‘Saya mahukan dia berada di United dengan kehadiran penonton yang penuh dan dia menjaringkan gol ketika waktu itu. Ia pasti akan memberikan reaksi yang bagus buat dirinya.’

Cavani telah bersetuju untuk kekal lagi setahun di United dan dijangka akan bersama dengan rakan sepasukan pada hari ini.

Lain-Lain Artikel