Berita Terkini

Goncalo Inacio tolak tawaran Newcastle, Man United perlu bertindak

87cdfe86 1670 4e3a 8a22 6ec6b775dbb0

Manchester United prihatin terhadap situasi pertahanan Sporting Lisbon Goncalo Inacio, yang telah menolak perpindahan ke Newcastle United, dakwa laporan 0 Jogo.

Pemain berusia 21 tahun itu dianggap sebagai antara bek tengah muda terbaik dalam bola sepak Eropah.

Dia baru-baru ini mempamerkan aksi hebat menentang Arsenal dalam pusingan 16 Liga Europa.

Kini dilaporkan oleh O Jogo bahawa Inacio mengintai cabaran yang lebih besar dari Sporting dan dia telah menolak peluang untuk menandatangani perjanjian jangka panjang baharu.

Sementara itu, pemain muda itu sudah pun menolak perpindahan ke Newcastle dan lebih suka menyertai ‘kelab terkemuka Eropah dan The Red Devils kini sedang memerhatikannya.

Inacio akan menjadi timbalan yang sempurna untuk Lisandro Martinez

United ketika ini hanya mempunyai seorang pertahanan tengah kaki kiri. Martinez dan pengurus Erik ten Hag mungkin mahu menangani situasi itu sepanjang musim panas

Luke Shaw telah bermain dengan baik dalam peranan bek tengah kiri apabila Martinez telah direhatkan, tetapi Ten Hag secara ideal boleh memilih pakar lain untuk posisi itu.

Pada pendapat, Inacio akan menjadi timbalan yang sempurna untuk pemain Argentina itu.

Pemain berusia 21 tahun itu telah melengkapkan 90 peratus hantaran yang menakjubkan pada penggal ini.

Selain itu dia juga mempunyai purata 29  hantaran yang mengagumkan dalam separuh masa lawan setiap penampilan sambil memenangi empat pertarungan dan membuat lebih dua pelepasan.

Inacio kelihatan agak selesa menentang Arsenal baru-baru ini. Pada pandangan, pemain Portugis mempunyai kelayakan untuk bermain untuk kelab yang berkaliber United.

United mungkin perlu mencetuskan klausa pelepasan €45 juta dalam kontraknva untuk menandatanganinya pada musim panas ini.

sumber : Man Utd News

 

 

 

 

Lain-Lain Artikel