Berita Terkini

Gerard Pique berminat untuk dapatkan khidmat Hannibal Mejbri

Gerard-Pique-berminat-untuk-dapatkan-khidmat-Hannibal-Mejbri

Gerard Pique merupakan pemilik kepada pasukan FC Andorra. Pasukan tersebut telah membuat tawaran untuk mengambil Hannibal Mejbri secara pinjaman daripada Manchester United dengan pilihan pembelian £21 juta tetapi mendapat saingan daripada kelab Birmingham dan West Brom yang juga berminat mendapatkan khidmat pemain tersebut.

FC Andorra, pasukan divisyen kedua Sepanyol milik Gerard Pique, tidak sabar-sabar untuk menandatangani prospek Manchester United Hannibal Mejbri.

Andorra mahukan pilihan yang termasuk dalam perjanjian yang akan membolehkan mereka menandatangani pemain tengah itu dengan harga £ 21 juta.

Kelab kejohanan Birmingham dan West Bromwich Albion juga berminat dengan perjanjian pinjaman untuk Mejbri dan minat mereka lebih disukai oleh United disebabkan pasukan tersebut akan bermain dalam kancah Liga Inggeris.

Pengurus West Brom Steve Bruce tidak sabar-sabar untuk membawa masuk pemain tengah dan juga sedang mempertimbangkan perpindahan untuk Fabian Delph, yang merupakan ejen bebas selepas meninggalkan Everton.

Mejbri, pemain antarabangsa Tunisia, menyertai United dari Monaco pada 2019. Pemain muda itu telah membuat tiga penampilan senior untuk United, dengan semua perlawanan itu datang dalam Liga Perdana Inggeris. Mejbri, 19, mempunyai baki tiga tahun kontraknya di United.

Bekas pemain pertahanan United dan barcelona ketika itu, Pique membeli FC Andorra pada Disember 2018 bersama syarikatnya, Kosmos Holding Group. Musim ini mereka bersaing dalam divisyen kedua Sepanyol buat kali pertama dalam sejarah mereka.

FC Andorra mempunyai kapasiti hanya 3,306 di padang Estadi Nacional mereka. Awal bulan ini diumumkan bahawa kelab itu mempunyai rancangan untuk membina stadium baru yang mempunyai 6,000 tempat duduk di tapak Camp de Futbol de Prada de Moles.

Ditubuhkan pada tahun 1942 sebagai kelab bola sepak pertama di Andorra, mereka kemudian menyertai kategori Persekutuan Bola Sepak Catalan.

Setakat musim ini FC Andorra telah memenangi satu dan kalah satu daripada dua perlawanan liga mereka.

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar