Berita Terkini

Gembira dengan keputusan tapi persembahan kurang baik – Erik Ten Hag

A3598696-FBEC-4882-B9A3-9BC05D92B548

Man United mencatatkan empat kemenangan daripada empat perlawanan. Kemenangan lebih manis apabila tanpa dibolosi dalam semua pertandingan sejak rehat Piala Dunia.

Hasil kemenangan ke atas Bournemouth dalam Liga Perdana United mengukuhkan kedudukan mereka di tempat keempat.

Walau bagaimanapun, persembahan United pada separuh masa pertama agak kurang tetapi pemain tengah Brazil, Casemiro membuat jaringan melakukan voli dari sepakan percuma Eriksen meletakkan United mendahului

Bournemouth tidak pernah benar-benar mengancam untuk mendapatkan gol penyamaan, dan pemain pertahanan England Luke Shaw menggandakan kelebihan tuan rumah pada awal babak kedua.

Penjaring terbanyak kelab musim ini, Marcus Rashford, menambah satu lagi gol pada lewat untuk meletakkan satu lagi kemenangan mengagumkan buat pasukan EriktenHag.

Kemenangan itu memberikan United kelebihan lima mata ke atas Tottenham Hotspur di tempat kelima dan menyamakan mereka dengan mata dengan pasukan tangga ketiga Newcastle United, yang seri 0-0 berdepan Arsenal.

“Saya gembira dengan keputusan itu, hari ini ia bukan perlawanan terbaik kami,” kata Ten Hag.

“Kami harus jujur, kami tidak bermain dengan bijak sebagai satu pasukan.

“Kami membuat gol yang hebat, tetapi ada kalanya kami agak bernasib baik, dan beberapa penyelamatan hebat daripada David (de Gea). Kami mungkin lebih bijak sebagai satu pasukan … Untuk menang 3-0 sentiasa bagus.”

Sumber : Independent

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar