Berita Terkini

Gary Pallister gesa United tandatangani Jude Bellingham

Cc25ce83 9954 4d77 Bd4a B224c1d276d5

Legenda Manchester United, Gary Pallister telah menasihatkan kelab itu untuk menandatangani Jude Bellingham.

Pemain muda England itu menjadi sasaran beberapa kelab di seluruh Eropah menjelang musim panas, apabila dia dijangka meninggalkan Borussia Dortmund. Pemain berusia 19 tahun itu telah menjadi pendedahan buat pasukan Bundesliga musim ini, mencatatkan sepuluh gol dan enam assist dalam 34 perlawanan merentas pertandingan.

The Red Devils berharap untuk memenangi perlumbaan untuk mendapatkan tandatangannya pada penghujung musim, tetapi sudah ada pertikaian untuk perkhidmatannya.

“Yang dilihat oleh semua orang. jelas sekali, ialah jude Bellingham. Saya fikir ke mana sahaja dia pergi, ia akan memberikan kelab bahawa dia mendapat pukulan hebat kerana semua orang mahukan dia. Dia orang Inggeris. Secara teknikal, dia sangat baik. Dia mempunyai pemanduan yang hebat kepadanya. Dan saya rasa setiap kelab akan memberitahu hahawa mereka suka dia untuk memilikinya di kelab mereka,” kata Pallister.

Pallister juga berkata bahawa menandatangani pemain berusia 19 tahun itu dan bertaraf dunia No.9 akan membantu kelab bersaing dengan yang terbaik.

“Saya akan katakan United juga memerlukan penyerang tengah. Jika mereka boleh membawa masuk salah satu daripada dua sasaran utama mereka musim depan, maka ia akan menjadikan United lebih berbahaya. Jika anda menambah Bellingham kepada itu juga, maka wow,” kata Pallister.

“Sekiranya anda mendapat, seperti yang saya katakan, salah satu daripada dua penyerang tengah, maka saya fikir ia menghantar mesej besar kepada seluruh Liga Perdana bahawa Manchester United boleh bersaing semula dengan yang terbaik.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel