Berita Terkini

Gary Neville menyukai peranan Wout Weghorst

Dcfe137c E1b1 4fd9 Bce9 B4bae9c9d3bd

Bekas bek kanan Manchester United, Gary Neville telah mengakui dia peminat penyerang Belanda, Wout Weghorst dan dapat melihat mengapa dia memulakan setiap perlawanan untuk Red Devils walaupun dia tidak menjaringkan gol.

Manchester United telah menikmati musim 2022–23 yang berjaya jadi jauh. Di bawah pimpinan Erik ten Hag, The Red Devils kelihatan lebih segar dan kini berada di tangga ketiga Liga Perdana dengan 49 mata.

Mereka hanya lima mata di belakang pendahulu Arsenal, walaupun telah bermain permainan tambahan dan ramai yang percaya United adalah sebahagian daripada perlumbaan kejuaraan semasa.

Satu sebab mengapa mereka begitu mengagumkan ialah pemerolehan Wout Weghorst ke atas Besiktas pada Januari.  Pemain berusia 30 tahun itu ditandatangani secara pinjaman sehingga akhir musim dengan bayaran €3 juta.

Dia telah memulakan setiap perlawanan untuk Manchester United sejak itu.  Satu-satunya gol beliau dalam 10 penampilan untuk kelab adalah menentang Nottingham Forest dalam Piala EFL.

Bagaimanapun, Gary Neville percaya target

Man 6’6 itu membawa lebih daripada gol kepada pasukan.

Semasa bercakap di podcastnya, dia berkata:

“Saya suka Wout Wehghorst.  Kami tidak sepatutnya ketawa, tetapi ada masanya hari ini… Anda perlu mengagumi Erik ten Hag yang memilihnya untuk setiap perlawanan.”

Dia menyambung:

“Saya bertanya kepada Ten Hag mengenai perkara itu sebelum perlawanan.  Dia merasakan dia membawa sesuatu kepada skuad, dan saya boleh nampak sebabnya.  Man United musim lalu, terdapat perdebatan sama ada mereka boleh menekan Cristiano Ronaldo atau tidak.  Mereka mungkin tidak menutup dari hadapan.  Mereka tidak boleh menekan.  Anda perlu dapat menekan dalam permainan moden.”

Dia menambah:

“Apa yang Weghorst lakukan, dia sangat bagus dalam peralihan. Dia sangat pandai mempertahankan set piece. Dia sangat baik apabila mereka dalam bentuk dan dia memerhatikan ruang.  Dia melakukan tugas penting untuk skuad yang mempunyai banyak bakat menyerang.  Itulah sebabnya dia bermain setiap minggu.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴
... See MoreSee Less

29 minutes ago

31 CommentsComment on Facebook

Buktikan dulu ye..

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

in SJR we trust 💪💪🔴🔴

Paduu.. senyum eth😁😂

Semoga semua perancangan INEOS berjalan dengan lancar. Lambat atau cepat, progress kita itu yg kita mahu.

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Fairuz Yusof paduuu

Semoga pajang umur sir

Ada keja kosong tak jum..sy jd pengarah kebancuhan airan pun bole

Yg penting dia suda cakap, Greenwood player Manchester United. Tunggu saja la hujung season nanti apa cerita

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Kalau betul take over the club 100%

Jangan sembang je pula . Businessman biasa bagi ayat manis je dulu 😂

please walk the talk....😆😉

Aku selagi tak nampak bukti kukuh yang membuatkan United kembali ke zaman kegemilangan.. memang aku ketawa dulu..😌

Bawak masuk mbappe cepat.. Rembat dari real madrid tu 100juta on

Ini yang kita nak...umpama janji ahli politik 📏📏📏

Jgn sembang je last2 kelaut jgk ye😌

"Tapi tapi...SJR buat Tenhek botak anak emas dia jd kita kena #IneosOut "

Statement mcm ni benda biasa. You don't tell all your plans to others. He's smart, tu sbb dia billionaires..not us😭 Tapi tak boleh tahan bila grandpa ckp mungkin SJ tu tak wujud pun sbb takda siapa pernah jumpa dia.. adoii grandpa dlm busy² nak hire big names, best class sempat lagi melaser.

Jangan cakap saja. Kami pasukan nitizen memerhati stiap ayat yg dikeluarkn.

Orang yahudi je duit xpernah cukup.. last2, ke dalam juga..

Saya pula tiada wang yg banyak,jadi saya terpaksa “trust the process”..

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

10 hours ago

66 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🤧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🤦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi 🥺

Load More