Berita Terkini

Gary Neville bidas pengadil perlawanan England dan France

BA333FD3-8C4E-46B8-8EC8-93F647448E88

Gary Neville membidas pengadil Brazil, Wilton Sampaio kerana kualiti semasa pertembungan suku akhir Piala Dunia FIFA antara England dan Perancis.

Perlawanan berkesudahan dengan jaringan 2-1 memihak kepada Les Bleus. Aurelien Tchouameni dan Olivier Giroud menjaringkan gol untuk pasukan Didier Deschamps manakala Harry Kane menjaringkan gol dari sepakan penaiti untuk Three Lions.

Bagaimanapun, sepakan penalti Kane yang tersasar ternyata menjadi faktor penentu dalam permainan..

Dalam pertandingan penuh aksi, Sampaio telah dikritik kerana persembahannya. Gary Neville juga membidas pegawai Brazil itu, ketika dia memberitanu Sky Sports

“Pengadil yang saya fkir mungkin patutu lebih baik. Saya rasa dia teruk.”

“Itu bukan saya menyalahkan pengadil untuk England tersingkir, saya cuma fikir dia teruk. Saya tidak bercakap begitu banyak lagi.”

“Saya biasa ketika saya bermain Saya pernah fikir ia agak sedikit, tetapi saya telah berada di atas selama 10-11 tahun dan sangat jarang saya katakan pengadil itu memalukan – saya fikir dia mempunyai kejutan.”

Dia seterusnya mengkritik Sampaio kerana peranannya dalam memberikan penalti kedua.

Selepas Theo Hernandez secara terang-terangan menjatuhkan Mason Mount di dalam kawasan penalti Perancis, Sampaii enggan meniup wisel.

Bagaimanapun, semakan VAR mengubah keputusan itu.

“Malah penalti yang diberikan terhadap (Theo) Hernandez tidak diberikan di atas padang, dan jangan terlalu memikirkan itu, ia adalah satu kesalahan yang terang-terangan.”

“la adalah kesilapan berganda – bek sayap itu telah kehilangan orangnya dan kemudian menolaknya di belakang.”

“Anda lihat pemain pertahanan memudahkan pemain keluar – ini bukan itu, ia adalah di belakang pemain. Pengadil sangat teruk.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar