Berita Terkini

Garnacho bertindak balas persembahan 90 minit Pellstri

1d4e9ec6 165c 4192 9696 36ec6ba20a33

Alejandro Garnacho ditinggalkan di Manchester selepas mengalami kecederaan yang menyebabkannya tidak dapat beraksi selama beberapa minggu.

Erik ten Hag menjelaskan minggu ini bahawa dia mahu Garnacho ‘bersedia’ dengan harapan United mara ke pusingan akhir Liga Europa

Pasukan itu bergerak selangkah lebih dekat malam tadi dengan mengesahkan tempat suku akhir Liga Europa dengan kemenangan 1-0 di tempat lawan di Real Betis.

Marcus Rashford menjaringkan gol kemenangan, membantu United merath kemenangan agregate 5-1

Dengan Garnacho diketepikan, rakan muda Amerika Selatan yang menjadi salah satu kisah besar malam itu ialah Facundo Pellistri..

Facundo Pellistri dipilih sebagai starter untuk Manchester United buat kali pertama, dan bermain sepanjang 90 minit dalam kemenangan tersebut..

Pemain berusia 21 tahun itu mempamerkan aksi matang walaupun bermula agak sedikit malu. Dia kelihatan sangat selesa sebagai penverang pasukan utama. Rakan sepasukannya pasti menyetujui paparannya..

Selepas perlawanan Pellistri menyiarkan mesej di Instagram , meraikan kemajuan ke pusingan seterusya, dengan Garnacho antara mereka yang membalas, menulis ‘Pemain yang hebat’

Beberapa rakan sepasukan lain juga turut memberikan kata semangat untuk pemain muda tersebut.

Manchester United seterusnya beraksi pada Ahad menentang Fulham dalam suku akhir Piala FA di Old Trafford

Kemudian menuju ke rehat antarabangsa, sebelum tiga perlawanan Liga Perdana menentang Newcastle, Brentford dan Everton..

FBB4B901-514B-4E2A-8969-A37E67F0EAA0

Sumber : Man Utd News / United in focus

 

 

Lain-Lain Artikel