Berita Terkini

Frenkie De Jong masih menjadi sasaran utama Ten Hag musim depan..

090291D1-1DC1-4662-B462-4D152DA41512

Menurut laporan oleh talkSPORT , Erik ten Hag melihat sekali lagi Frenkie de Jong sebagai sasaran utamanya untuk jendela perpindahan musim panas.

Nilai pasaran pemain tengah Barcelona itu adalah sekitar €50 juta.  Dan pemain berusia 25 tahun itu semakin hangat dengan idea untuk berpindah ke Old Trafford pada musim penghujung.

Frenkie de Jong telah menjadi salah satu pemain yang paling dipercayai untuk Barcelona sejak tiba dari Ajax pada Julai 2019.

Pemain Belanda itu sudah pun menjadi antara pemain tengah yang paling menjanjikan di dunia pada masa itu.

Dan sahamnya telah meningkat dengan ketara dalam tempoh tiga setengah tahun yang lalu.

Barcelona mahu berpisah dengan de Jong di tengah-tengah kesusahan kewangan yang tidak berkesudahan.  Dan dengan Manchester United berminat mengejar pemain berusia 25 tahun itu, perjanjian kelihatan mungkin pada musim panas lalu.

Tetapi pemain itu tetap teguh dalam keinginannya untuk kekal di Spotify Camp Nou.  Dan selepas mulanya menjadi pemain simpanan, dia telah menjadi tokoh penting untuk Xavi Hernandez.

Pemain tengah Belanda itu telah bermain sebanyak 31 kali dalam semua pertandingan setakat musim ini .

Selain itu, walaupun nilai pasarannya telah jatuh kepada €50 juta, dia kekal sebagai tokoh yang dicari dalam pasaran.

Dan de Jong kekal sebagai sasaran utama Manchester United menuju ke jendela perpindahan musim panas.

Erik ten Hag mendalangi perpindahan musim panas untuk de Jong , dengan rakan senegaranya menjadi sasaran utama Manchester United.

Dan keghairahan pakar taktik Belanda itu untuk bersatu semula dengan pemain berusia 25 tahun itu boleh difahami.  Itu kerana walaupun Casemiro telah menguatkan bahagian tengah Manchester United, Red Devils memerlukan rakan kongsi kelas atas untuknya.

Walaupun persembahan cemerlang Christian Eriksen untuk Manchester United, pemain antarabangsa Denmark itu bukanlah penyelesaian jangka panjang.

Selain itu, bekas pemain tengah Tottenham itu tidak mempunyai ketahanan untuk bertahan selama sembilan puluh minit dalam perlawanan sepanjang musim yang panjang.

Dan kualiti bintang Barcelona itu menjadikan pasangan yang ideal untuk Casemiro.

Sementara itu, laporan itu mendakwa bahawa Jong semakin hangat dengan idea untuk menyertai Manchester United.

Itu kerana prospek bermain bersama Casemiro menarik minat pemain tengah Barcelona itu.  Tetapi tidak jelas berapa banyak yang perlu dibayar oleh Manchester United untuknya, berikutan penurunan nilai pasarannya kepada €50 juta.

Sumber : The Hard Tackle

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar