Berita Terkini

Fred anggap perlawanan Leeds vs Manchester United seperti El Clasico

Fred anggap perlawanan Leeds vs Manchester United seperti El Clasico

Leeds United akan meneruskan perlawanan Liga Perdana Inggeris menentang Manchester United di Elland Road. Pemain tengah Red Devils, Fred menyaksikan perlawanan ini seperti El Clasico dari England.

Persaingan Leeds dengan Man United terkenal di England, tentunya ia berlaku pada pertengahan 1980-an ketika Leeds masih kuat di Liga Perdana Inggeris. Walaupun begitu, persaingan antara keduanya tidak pernah padam, Fred juga merasakannya.

“Jelas, ini adalah El Clasico bola sepak Inggeris. Kami merasakan jangkaan ini dari media sosial,” kata Fred seperti diwawancara oleh Goal.

“Para peminat sangat gembira dengan perlawanan ini, seperti yang kami rasai. Kami belum lagi beraksi sebarang perlawanan pada minggu ini, jadi perlawanan ini akan ditunggu-tnggu oleh para peminat dan akan menjadi penentu kepada kejuaraan pasukan City.”

“Ini juga akan menjadi perlawanan yang sangat sukar tetapi kami akan bersedia dengan baik pada minggu ini,” kata pemain Brazil itu.

Man United begitu mantap di tempat kedua dalam kedudukan dengan 66 mata daripada 32 perlawanan ketika ini. Pasukan bimbingan Ole Gunnar Solskjaer berada 11 mata dibelakang Manchester City di kedudukan teratas.

Lain-Lain Artikel