Ferdinand dan Lampard dedah United telah berjaya mendapatkan pemain istimewa seperti Sancho

0

Frank Lampard dan Rio Ferdinand dikatakan sependapat dan bersetuju dengan mengatakan bahawa  Manchester United telah berjaya membawa bakat istimewa dengan mendapatkan Jadon Sancho setelah pemain sayap itu menunjukkan prestasi yang baik dalam kemenangan England 4-0 ke atas Ukraine.

Pemain berusia 21 tahun itu berjaya berada dalam skuad utama buat pertama kali Pada hari Ahad (4/7)  dan tampil sangat mengagumkan sepanjang perlawanan dan persembahannya di Stadio Olimpico meyakinkan Ferdinand dan Lampard bahawa pemain sayap itu akan menjadi satu rekrutan yang luar biasa di Manchester United.

“Saya akan memberitahu satu perkara, musim depan di Manchester United dia akan membuat orang keluar dari tempat duduk mereka,” kata Ferdinand kepada BBC Sports selepas perlawanan.

“Dia mempunyai bakat yang luar biasa, kami tahu itu, tetapi secara mental dia sangat kuat dan dia mempunyai keinginan untuk menjadi sebaik mungkin dan ingin memenuhi potensi itu.

Dalam laporan sama,bekas pengurus Chelsea Frank Lampard turut memuji Sancho dan mengatakan bahawa pemain ini mempunyai keseimbangan dan pergerakan yang susah untuk dilihat oleh pemain lain.

“Keseimbangan dan kecepatan semula jadi dalam dirinya, serta pergerakannya ini bukan sesuatu yang normal.”Dan England kini bernasib baik kerana kami mempunyai pemain seperti itu dalam skuad kami dan kami mempunyai beberapa pemain seperti ini yang mempunyai bakat luar biasa seperti dia di kawasan serangan.

” Tetapi dia benar-benar membalas keputusan Gareth untuk menurunkannya dengan memberinya peluang untuk bermain hari ini kerana apa yang dibawanya dia mahukan sesuatu yang lebih langsung, dia menginginkan seseorang dengan kaki kanan, dia menginginkan jalan keluar. “

- Advertisement -