Berita Terkini

Fabrizio Romano jelaskan Ten Hag memainkan peranan dalam perpindahan Casemiro musim panas lepas

2E6A9628-DB43-4395-A54E-2DBA848F310D

Pakar perpindahan Fabrizio Romano telah menjelaskan bagaimana Erik ten Hag sangat penting dalam pembelian Casemiro dari Real Madrid oleh Manchester United.

Pemain Brazil itu telah menjadi pemain penting sejak tiba di Old Trafford pada musim panas lalu.

Romano berkata dalam ruangan CaughtOffside bahawa Red Devils mempunyai sasaran lain di bahagian tengah musim panas lalu.

Mereka banyak dikaitkan dengan pemain Barcelona, ​​​​Frenkie de Jong dan Adrien Rabiot dari Juventus. Walau bagaimanapun, United segera berpindah ke Casemiro sebaik sahaja mereka mengetahui tentang ketersediaannya

Fabrizio Romano telah melaporkan bahawa Chelsea sedang berusaha untuk mendapatkan Casemiro dari Real Madrid. Dia juga menerima pembelian pemain Brazil itu kepada Ten Hag:

“Musim yang hebat yang dialami Casemiro! Walaupun mengejar Frenkie de Jong dan Adrien Rabiot pada awal musim panas, Casemiro sentiasa berada dalam senarai untuk Manchester United, tetapi dia tidak boleh hadir pada bulan Jun atau Julai.”

Romano kemudian menjelaskan bahawa Ten Hag menghubungi pemain itu dan boleh didapati pada bulan Ogos:

“Apabila keadaan berubah pada Ogos, Manchester United memutuskan untuk meneruskan, dan Erik ten Hag adalah penting, kerana dia bercakap terus dengan pemain itu. Ia adalah satu pembelian yang sukar tetapi satu yang sangat baik.”

Casemiro nampaknya berminat untuk berpindah ke Old Trafford, dengan Romano mendakwa dia memaksa perpindahan €70.65 juta kepada Red Devils:

“tiada apa-apa yang konkrit dengan kelab lain, walaupun dikaitkan dengan Chelsea. Real Madrid mahu mengekalkan pemain itu, tetapi apabila Manchester United menelefon, Casemiro memutuskan untuk menerima dan memaksanya keluar daripadanya. Dia tidak rapat untuk menyertai kelab lain.”

Sumber : Sportskeeda, Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar