Berita Terkini

Everton mahukan penyerang handalan United Elanga

A04C9207-BD6C-4B0C-825F-F2620C3C14E1

Everton berminat untuk menandatangani penyerang handalan Manchester United, Anthony Elanga secara pinjaman semasa jendela perpindahan musim sejuk, menurut laporan the Athletic.

Pemain berusia 20 tahun itu adalah pemain utama pada  separuh masa kedua musim lalu di bawah Ralf Rangnick tetapi masa permainannya telah berkurangan secara drastik dengan Erik ten Hag bertanggungjawab.

Pemain muda itu bermain kurang daripada 500 minit dalam 14 penampilan musim ini dan kini didakwa The Toffees terbuka untuk menandatanganinya dengan perjanjian sementara.

Jadon Sancho kini sedang menjalani program latihan individu di Belanda untuk meningkatkan fizikal dan mentalnya

Ten Hag telah berulang kali mengatakan bahawa dia tidak pasti bila Sancho boleh membuat kemunculan semula. Sehingga kepulangannya, tidak mungkin Elanga akan dipinjamkan.

Perjanjian sementara dengan Everton akan memberi banyak kebaikan untuk Elanga, memandangkan dia akan mendapat lebih banyak pendedahan kepada bola sepak Liga Perdana.

Bagaimanapun, ia tidak sepatutnya melibatkan kos melemahkan United. Oleh itu, perjanjian tidak boleh dipertimbangkan melainkan Sancho cergas.

Sebarang keputusan mengenai Elanga boleh ditangguhkan sehingga hari-hari terakhir jendela perpindahan Januari.

Sementara itu, United telah menerima tamparan hebat terhadap rancangan perpindahan mereka dengan Liverpool merampas langkah mereka untuk menandatangani Cody Gakpo daripada PSV.

Pemain Belanda itu telah menjadi sasaran serangan utama Ten Hag, tetapi dia kini dalam perjalanan ke Anfield dengan PSV secara rasmi mengesahkan perjanjian.

Keraguan United dalam membuat pendekatan awal telah merugikan mereka. Bintang Piala Dunia itu telah dipikat ole pasukan Jurgen Klopp secara tiba-tiba.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar