Berita Terkini

Eriksen menjadi konduktor serangan Man United

69BCE057-ABAB-4ED5-9339-B9E7787F1B7E

Manchester United mempunyai peluang yang kuat untuk ke Wembley selepas kemenangan selesa 3-0 menentang Nottingham Forest dalam perlawanan separuh akhir pertama Piala Carabao

United mengharungi serangan Forest dan cuba tampil ke hadapan dalam segmen permainan tertentu untuk memberikan diri mereka permulaan yang mantap menjelang perlawanan kedua di Old Trafford.

Dalam aksi menyerang, United mendapat pendahuluan awal menerusi Marcus Rashford. Pemain yang berprestasi terbaik mudah menewaskan dua pertahanan sebelum meledak dengan gol pertama

Kemudian gol kedua hadir oleh penyerang baru United Wout Weghorst sebelum separuh masa menyaksikan United masuk ke dalam bilik dengan selesa.

Bruno Fernandes menutup peluang Forest untuk bangkit lebih jauh selepas jaringannya pada minit-minit akhir permainan.

Seorang pemain yang bermain dengan baik tetapi sumbangannya mungkin berada di bawah radar ialah Christian Eriksen.

Pemain Denmark itu mendapati dirinya berada di ambang kritikan selepas persembahannya menentang Arsenal tetapi menebusnya malam ini di City Ground.

Eriksen bergabung dengan Casemiro untuk membentuk bahagian tengah dengan Fernandes sedikit di hadapan mereka.

Eriksen melakukan 87 sentuhan bola dalam persembahan menyeluruh di bahagian tengah.

Pemain berusia 30 tahun itu mempunyai ketepatan hantaran sebanyak 87% daripada 64 yang telah dia selesaikan semasa di atas padang.

Selain itu Eriksen menyempurnakan lima bola panjang yang mengagumkan dan menghasilkan dua hantaran utama – satu hantaran kreatif.

Pemain tengah itu hampir menjaringkan gol tetapi tidak bernasib baik kerana terkena palang..

Menentang Forest, Eriksen menunjukkan kerana dia adalah pakar yang berharga dalam set-up Ten Hag.   Dalam keadaan tertentu apabila pasukan kelihatan bergelut, kawalan dan sikap tenangnya yang membantu United kembali ke dalam permainan.

 

Sumber : Orang Rakyat : Berita Man Utd

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar