Berita Terkini

Eriksen berikan kemas kini tahap kecederaannya

Manchester United V Afc Bournemouth Premier League

Pemain tengah Manchester United, Christian Eriksen memberikan kemas kini kecederaan  selepas kelab itu memenangi perlawanan akhir Piala Carabao ke atas Newcastle United pada Ahad.

Pemain Denmark itu telah mengalami kecederaan jangka panjang selepas cabaran pemain Reading Andy Carroll bulan lalu dan dia mungkin tidak akan kembali beraksi sehingga selepas April.

Bagaimanapun, pemain berusia 31 tahun itu berharap untuk membuat kemunculan semula awal dan bercakap kepada MUTV malam tadi, dia mendedahkan dia ‘rasa sihat’ dalam proses pemulihannya.

 “Saya berasa baik. Ia sentiasa membosankan untuk memakai but dan tongkat tetapi saya telah meninggalkan tongkat dan kini hanya dalam but, dan minggu depan ia sepatutnya boleh dibuka kemudian akhirnya mula belajar berjalan. Tapi rasanya bagus.”

 

“Jelas sekali, anda mahu bermain. Menonton dari tempat duduk saya lebih menyakitkan daripada bermain, tetapi saya tenang, dan saya gembira melihat betapa gembiranya mereka. Saya gembira kerana kami memenangi perlawanan itu.”

Eriksen mungkin terlibat dalam minggu-minggu terakhir musim ini

Eriksen telah menjadi pengambilalihan yang cemerlang untuk Red Devils. Dia menyertai kelab itu secara percuma pada musim panas lalu dan mengukuhkan kedudukan nombor lapan sebelum kecederaannya.

Pemain Denmark itu menyumbang dalam 11 gol yang menakjubkan daripada 31 perlawanan.

Dalam ketiadaannya, Fred dan Marcel Sabitzer telah menggantikan tetapi tidak memberikan kreativiti yang sama.

Oleh itu, pengurus Erik ten Hag berharap Eriksen akan bersedia untuk minggu-minggu terakhir kempen di mana kelab itu masih mampu bersaing untuk tiga trofi.

United menamatkan kemarau trofi enam tahun mereka malam tadi dengan menjulang Piala Carabao dan mereka masih mempunyai peluang realistik untuk memenangi empat  yang belum pernah berlaku sebelum ini.

sumber : ManUtdNews..

Lain-Lain Artikel