Berita Terkini

Erik Ten Hag tidak sabar Sancho kembali

B195453f 1474 4dda 90bc D09cbd84d1d5

Erik ten Hag mengakui dia tidak sabar berikutan ketiadaan Jadon Sancho untuk Manchester United dan masih ada “halangan” untuk bermain sebelum pemain sayap itu disepadukan semula ke dalam skuad pasukan utama.

Sancho kembali ke kompleks latihan United Carrington minggu ini dan terus berlatih secara individu sambil mengambil bahagian dalam sesi kumpulan kecil dengan pemain lain yang tidak terlibat dalam latihan skuad, antaranya Axel Tuanzebe.

Pemain berusia 22 tahun itu tidak bermain untuk

United sejak seri 1-1 dengan Chelsea pada 22 Oktober dan kali terakhir Sancho dimasukkan dalam skuad perlawanan untuk kemenangan ke atas West Ham pada 30 Oktober.

Ia muncul pada November Sancho telah berehat dari media sosial dan dia kemudian pergi ke Belanda untuk program yang diaturkan untuknya

Ten Hag mengesahkan kepada wartawan bulan lalu Sancho tidak hadir dalam skuad latihan di Sepanyol kerana dia tidak cukup cergas untuk menyertainya dan ada aspek mental yang perlu dipertimbangkan.

United kekurangan dalam serangan berikutan pemergian Cristiano Ronaldo dan Ten Hag berkata Sancho telah mencapai kemajuan sejak melaporkan diri di Carrington.

“Saya ingin mendapatkan Jadon kembali secepat mungkin,” kata Ten Hag.

“Tetapi juga dalam hal ini, saya tidak boleh memaksa proses ini dan jadi saya akan melakukan semua yang ada dalam kuasa saya tetapi beberapa proses yang anda tidak boleh paksa dan ini adalah salah satu daripadanya.”

“Jadi saya juga perlu menunjukkan kesabaran, walaupun saya tidak mempunyai kesabaran kerana ya, anda betul, kami mempunyai kekurangan peluang di barisan hadapan, pemain yang tersedia dan mampu menyumbang dalam Liga Perdana, bukan sahaja Liga Perdana tetapi standard tertinggi bola sepak terbaik.”

“Dan Jadon adalah seorang – apabila dia cergas – dia akan menyumbang dan kemudian kami mempunyai pilihan tambahan dan jadi kami akan mempunyai lebih banyak peluang untuk memenangi banyak perlawanan.”

“Kami mempunyai beberapa halangan untuk ditempuh tetapi saya fikir dia berada dalam arah yang baik. Dan apa yang saya katakan saya tidak boleh memaksa proses ini dan jadi saya tidak melakukannya [itu]. Tetapi saya akan sangat gembira apabila dia kembali ke skuad. untuk latihan pasukan, jadi itu akan menjadi langkah seterusnya.”

“Pada masa ini dia tidak cukup cergas, tidak. Saya kata, fizikal. Tetapi fizikal juga adalah kaitan dengan mental. Tetapi saya fikir dia kini membuat kemajuan yang baik dari segi fizikal dan itu akan membantunya. Saya harap dia boleh kembali cepat tetapi saya tidak boleh menyatakan tempoh berapa lama ia akan berlaku.”

“Dia berada di Belanda tetapi prosesnya juga mungkin di England. Tetapi perkara yang baik ialah dia kembali ke Carrington dan itu menunjukkan dia sedang membuat kemajuan dan dia bersedia untuk langkah seterusnya”

Sumber : Manchester Evening News

Lain-Lain Artikel